Czterej z Portierni i Pils, Dolnośląskie Pale Ale, warka #226

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

    Czterej z Portierni i Pils, Dolnośląskie Pale Ale, warka #226

    12° Blg, chmielone na zimno Mandarina Bavaria

    Kolor bursztynowy, całkiem klarowny. Zmętnienie wzrasta zdecydowanie od połowy butelki
    Piana obfita ale szybko się strzępi. Opada do drobnej, trwałej warstwy
    Zapach grejpfrutowy z subtelnym akompaniamentem brettów
    Smak solidna goryczka plus grejpfutowe posmaki. Wyczuwalny też "brettowy" akcent końskiej derki, którego nie kojarzę z pierwszej, wrześniowej degustacji
    Nasycenie średnie

    Motyw z koleją na etykiecie świetny. Piwo złapało lekko "dziki" charakter powstał więc Funky Pale Ale
    Attached Files
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #2
    To stare piwo jest, za długo przetrzymałeś
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
      To stare piwo jest, za długo przetrzymałeś
      No widzisz, normalnie nie mam czasu piwa w domu wypić
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

      Comment

      • żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        To stare piwo jest, za długo przetrzymałeś
        I pewnie jeszcze jak zwykle zabełtał, raz w butelce i pięć razy w szkle.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X