Wieża Ciśnień, Pale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Wieża Ciśnień, Pale Ale

12° Blg, 4,9% alk, warka nr 05/06

Kolor złoty, średnio zmętniony
    Piana biała, drobna, początkowo o sporej obfitości ale dość szybko opadająca do cienkiej, trwałej warstwy
    Zapach intensywny, cytrusów i owoców tropikalnych. Wyczuwalny do końca, bardzo przyjemny
    Smak rześki, cytrusowy, z co najwyżej średnio zaznaczoną, a przez to optymalną pod względem intensywności goryczką (jak na APA). Z czasem ta goryczka staje się delikatnie ściągająca i jest to jedyna rzecz do poprawy w tym piwie
    Nasycenie średniowysokie

Bardzo przyjemna, świetnie pijalna APA. Dodatkowe brawa za elegancką oprawę graficzną.
    Attached Files
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Related Topics

Collapse

• dadek
    Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
    dadek
    Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
    2024-10-06, 21:38
  • e-prezes
    Browar Bałtów, Porter Bałtowski
    e-prezes
    Wszystkie piwa, łącznie z brzeczkowym napojem mają oprawę (i ety) związaną z dinoparkiem. To jest produkt poza główną linią i raczej tylko dlatego, że po sezonie, gdy nie ma takiego przerobu piw do jedzenia był czas (i wolne tanki), by urzeczywistnić marzenie piwowara na coś ekstra. Niestety...
    2023-09-11, 16:15
  • pebejot
    Ekwador, Quito, Joaquín Pinto E7-85, Cherusker Cerveceria Artesanal Alemana
    pebejot
    Kolejny minibrowar w bogatszej dzielnicy Quito, miejsce gdzie gromadzi się burżujstwo i białasy z północnego kontynentu.
    Minibrowar założony w 2011 roku, nawiązujący wystrojem wnętrza do Bawarskiego stylu i kultury, co nie bardzo ma odwzorowanie w karcie, a tym bardziej w jakości i...
    2020-04-11, 18:59
  • Javox
    White Hag, Cauldron of Plenty Oatmeal Porter
    Javox
    Dorzucę jeszcze jedno piwko od Białej Wiedźmy tym razem Kocioł Obfitości

Porter owsiany - alko 5,2% z północnej części Republiki Irlandii.

Piana - spora, powolna redukcja do pełnej warstwy.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony,...
    2019-10-30, 00:32
  • dadek
    Annopole 9A, Browar Gzub
    dadek
    Jakoś mi ten Gzub się schował... W Annopolu byłem na corocznym Beer Campie 22-23.06.2019, a dopiero teraz przypadkiem znalazłem notatki. Co prawda to nie mój pierwszy raz na tej imprezie, jednak po raz pierwszy miałem możliwość dokładnego obejrzenia części produkcyjnej. No prawie, gdyż...
    2019-10-02, 02:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...