14° Blg, 4,7% alk., 23 IBU, coffee oatmeal stout. Warzone w kooperacji Marcina Kwila z Jasonem Seva z domowego browaru New Town (Washington D.C.).
Kolor w słońcu ciemnobrunatny, raczej mętne
Piana żółtobrązowa, drobna, szybko opadająca do cienkiej warstwy, wianuszka a w końcu do zera
Zapach intensywny, przyjemny aromat świeżo zmielonej kawy, na drugim planie wyrazista paloność
Smak kawowy, po ogrzaniu lekko kwaskowy, wytrawny. Goryczka całkiem porządnie zaznaczona (chmielone Iungą)
Nasycenie niskie, optymalne
Porządnie kawowy stout, do poprawy jedynie piana i może ta kwaskowość. Tak czy inaczej smakowało
Kolor w słońcu ciemnobrunatny, raczej mętne
Piana żółtobrązowa, drobna, szybko opadająca do cienkiej warstwy, wianuszka a w końcu do zera
Zapach intensywny, przyjemny aromat świeżo zmielonej kawy, na drugim planie wyrazista paloność
Smak kawowy, po ogrzaniu lekko kwaskowy, wytrawny. Goryczka całkiem porządnie zaznaczona (chmielone Iungą)
Nasycenie niskie, optymalne
Porządnie kawowy stout, do poprawy jedynie piana i może ta kwaskowość. Tak czy inaczej smakowało