14° Blg, w zasypie 60% słodu wędzonego torfem ze słodowni w czeskim Bruntálu, dodatkowo płatki dębowe z beczek po whisky
Kolor pod światło bardzo ciemny rubin, klarowne
Piana po nalaniu skromna, szybko zanika do obrączki, a potem do zera
Zapach początek to torf, potem stonowana wanilia dębowych płatków, jest też i lizol/bandaż
Smak wyrazista torfowa wędzonka i optymalna pełnia ciemnych słodów zahaczająca o gorzką czekoladę. W posmaku delikatna słodycz
Nasycenie niskie
Piwo całkiem podobne do opisywanego tutaj smoked portera ale to nic dziwnego, bo w składzie różni się wyłącznie dodaniem płatków whisky. Te płatki są dość słabo wyczuwalne i dobrze, nie przepadam za ich waniliowym charakterem. Wystarczy wyraźny torf w aromacie i smaku.
Kolor pod światło bardzo ciemny rubin, klarowne
Piana po nalaniu skromna, szybko zanika do obrączki, a potem do zera
Zapach początek to torf, potem stonowana wanilia dębowych płatków, jest też i lizol/bandaż
Smak wyrazista torfowa wędzonka i optymalna pełnia ciemnych słodów zahaczająca o gorzką czekoladę. W posmaku delikatna słodycz
Nasycenie niskie
Piwo całkiem podobne do opisywanego tutaj smoked portera ale to nic dziwnego, bo w składzie różni się wyłącznie dodaniem płatków whisky. Te płatki są dość słabo wyczuwalne i dobrze, nie przepadam za ich waniliowym charakterem. Wystarczy wyraźny torf w aromacie i smaku.