Doktor, ???

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Doktor, ???

Piwo otrzymane w prezencie. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt?. Kolor prawie czarny. Bardzo ciemny brąz. Piana duża, drobna, jednorodna, ciemno kawowa. Trwała. Zapach średnio mocny. Ciemne słody i jakby magi (???). Do tego coś ze śliwki i toffi. Dziwny trochę ten zapach. Smak to ciemne palone słody, trochę kawy, wyraźna dziwna nuta z zapachu (magi) i goryczka po chwili. Niestety krótka i słaba. Wysycenie ok. Jest nie za mocne i trwałe. Opakowanie całkowicie robocze. Bez żadnych oznaczeń. Piwo warzone z ekstraktów. Da się wypić, ale jest nieudane. Może jak by go porządnie nachmielił było by coś lepszego?
    Trzy pytajniki w nazwie to nie nazwa piwa, a nieznajomość jego nazwy.
    Dzięki Doktor
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 09:28
  • dadek
    Bakov 4, Bakovský pivovar
    dadek
    Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
    2023-06-30, 00:55
  • SwinskiRyjek
    Bobik słodowany
    SwinskiRyjek
    Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.

To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć...
    2025-02-13, 18:23
  • dadek
    Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
    dadek
    Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
    2023-04-27, 02:48
  • dadek
    Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
    dadek
    Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
    2022-01-15, 03:06
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...