Włodek, AIPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Włodek, AIPA

Piwo otrzymane od piwowara. Butelka 0,5l. Moc? Ekstrakt? Kolor brązowo pomarańczowy. Pod światło czerwony. Piwo mętne. Piana średnio duża, kremowa, bardzo drobna i bardzo trwała. Właściwie ideał. Zapach suszone owoce, estrowy, chmiel i odrobina drożdży. Chmiel w kierunku owocowych zapachów. W smaku na pierwszym planie nuty estrowe, suszonych owoców. Dalej chmielowe, słodkie owoce tropikalne, nie kwaśne. Później wyraźna goryczka. Nie za mocna. I najważniejsze: krótka, nie zalegająca. Rzadko spotykam tak krótką goryczkę. Wysycenie zasadniczo dobre, jedynie pod koniec troszkę go mało. Opakowanie robocze. Tylko styl i data warzenia na kapslu. Podsumowując, bardzo smaczne piwo. Delikatne, łagodne, raczej nie rzecz dla miłośników mocnych doznań chmielowych. Dla mnie smaczne piwo na lato.
    Dzięki Włodek
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Wąsosz (?), Wawelskie AIPA
    e-prezes
    Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.

Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
    2023-01-29, 17:02
  • darekd
    ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
    darekd
    Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

Ekstr. 15%
    Alk. 6,0%

Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
    Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
    2025-01-22, 22:57
  • ART
    Jastrzębie, AIPA
    ART
    Alk. 5.2 / 14 blg

American India Pale Ale z browaru Jastrzębie.

Jasnozłote, lekko mętne.
    Piana obfita, gęsta i trwała.
    Aromat - spod owocowości z nutkami cytrusów, wyłania się przyjemna acz może nieoczekiwana słodowość.
    Goryczka wysoka, ułożona....
    2024-11-20, 21:50
  • dadek
    Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
    dadek
    Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
    2023-05-16, 00:44
  • etman
    Norweskie kveiki
    etman
    Nowe suszone szczepy kveikowe dotarły do nas z norweskiej drożdżowni Kveik Yeastery. Mamy cztery - stalljen, eitrheim, voss i ebbegarden
    • Nuty przewodnie: owoce tropikalne, mango, ananas
    • Nuty poboczne: pomarańcza, cytryna
    https://www.browar.biz/centrumpiwowa...rmentacja/kvei...
    2025-02-11, 20:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...