Mimo, że spożywane ciepłe dostarczyło ciekawych wrażeń smakowych. Piwo delikatne a jednocześnie zapach i smak owoców cytrusowych który jak już wspomniałem bardzo lubię. Właśnie piwa pszeniczne dostarczone przez forumowiczów przypadły mi szczególnie do gustu.
Domowy Browar Crizza "Na Strychu", Pszeniczne
Collapse
X
-
Domowy Browar Crizza "Na Strychu", Pszeniczne
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
W zasadzie wszystko już zostało napisane w powyższych postach, naprawdę bardzo dobry pszeniczniak, zwłaszcza że pity był niestety nieschłodzony (trudności obiektywne) a mimo to był świetny, aż żałuję że nie mamy drugiego egzemplarza aby skosztować po schłodzeniu.
Tak trzymać Crizz, gratulacje i pozdrowienia.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Domowy Browar Crizza "Na Strychu"
Tak według właściciela brzmi oficjalna nazwa.
Comment
-
-
dla mnie kosa. nie piłem zbyt wielu piw domowej roboty, ponieważ próbowane wcześniej nigdy nie przypadły mi do gustu. Ale to co zrobił Crizz ... ! rewelacja! żadnych minusów, idealnie schłodzone, orzeźwiający smak przyjemie musującego piwa. Piana gęsta, trwała. Aromat charakterystyczny - bardzo zachęcający. Domowy Browar Crizza "Na Strychu"- warto odwiedzać znacznie częściej.
pozdrawiam
Comment
-
-
Kolor jasnomiodowy. Opalizujące.
Piana bardzo obfita drobnobąbelkowa.
Niezbyt trwała (około 1,5 minuty)
W zapach wyczuwalne charakterystyczne dla pszenicznego drożdże i lekka kwaskowość.
W smaku klasyczne piwo pszeniczne, miłe dla podniebienia lekko kwaskowe.
Gratuluję według mnie 5!
Comment
-
Comment