Browar "Piwowar"

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Browar "Piwowar"

A oto przede mną piwko Piwowara. Niestety, bez opisu, więc nie podam ku zmartwieniu Krzysia parametrów związanych ze składem tego piwa itp, tylko czyste wrażenia organoleptyczne

Barwa: ciemny bursztyn, pod światło wpadający w czerwień, lekko mętne.
    Piana: beżowa, niska, szybko znikająca
    Zapach: lekko kwaskowaty, owocowy, bardziej chmielowy niż słodowy. Ale mogę gadać głupoty, węch mam kiepski
    Nagazowanie: prawie żadne.
    Smak: mmmmmmiodek Takie belgijskie klasztorne lekkie. Kwaskowatość, intensywna goryczka i lekki posmak słodyczy jak dla mnie współgrają ze sobą świetnie. Bardzo orzeźwiające, choć cosik czuję, że bynajmniej nie słabe
    Attached Files
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Related Topics

Collapse

• Shedao
    Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
    Shedao
    Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
    2025-01-07, 14:37
  • Prusak
    Nowa Wytwórnia, Imperialny Porter Bałtycki
    Prusak
    E: 24 Blg
    A: 10, 5%
    Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
    Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
    W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
    2025-01-03, 01:31
  • heckler
    Czechy, Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
    heckler
    ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
    2024-12-30, 08:20
  • heckler
    Czechy, Brno, Biskupská 266/6, Dohoda Beer House
    heckler
    Dohoda Beer House to firmowy lokal browaru KOS. oprócz niedzieli czynni są codziennie od godziny 14.
    Lokal składa się z dwóch sal i mieści się z prawej strony urokliwej kamienicy. Ludzi jak na lekarstwo, a na kranach zastaliśmy pięć piw:

- Lager 10ka w cenie 42/52 Kc....
    2023-01-12, 15:18
  • Polish
    Browar rzemieślniczy ze składem podatkowym
    Polish
    Witam szanownych forumowiczów!
    Czy znacie może jakieś rzemieślnicze browary, które mają skład podatkowy?
    Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
    2017-06-07, 00:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...