Rozlew 10.05.2004r.Piwo o pięknej żółtej barwie z pianą drobnoziarnistą bardzo długo utrzymującą się prawie do końca picia zero goryczki. Pycha
Piwo Jasne Warka # 5 Browar Czterej Pancerni
Collapse
X
-
W smaku lekko słodkawe. Moje żonie bardzo smakowało."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
-
-
No, w końcu ktoś robi piwo dla kobiet, nie?
Comment
-
-
Jezuuuuuu!
W pierwszej chwili jak przeczytałem tytuł wystraszyłem się, że Marusia zaczęła kolaborować z browarem w WarceWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
arzy napisał(a)
W smaku lekko słodkawe. Moje żonie bardzo smakowało.
piana wybitna!!
nie wiem jak to określić ale to piwo rośnie w ustach (czyżby to jakiś posmak drożdżowy??)
świetne piwko na gaszenie pragnienia. chyba zamówię sobie skrzynkę na mecze koszykarskieWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Znakomite piwo Jasne Pełne warzone w słynnym "stylu wrocławskim"
Nagazowanie wręcz idealne. Puszysta, gęsta, trwała biała pianka (jak to mówi Biermann - "szko" ), utrzymująca się do końca spijania tego wybornego trunku. Barwa typowa pilznińska - jasna, herbatkowa. Aromat i smak przepyszne, lekka słodycz (trzeba Ciotka koniecznie popracować nad jakąś wrocławską wersją miodową).
Duży plus za nieodrapaną butelkę - Slavoy - piona za etykietę
Ocena - 5 na 5 możliwychPiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
nagazowanie: dobre, mocne psyknięcie przy otwieraniu, później stałe bąbelkowanie w masie piwa,
piana: biała bardzo gęsta i trwała, powoli opadająca,a po opadnięciu pozostawia cienki kożuszek na powierzchni,
barwa: jasnozółta, ciepła , bardzo przyjemna
zapach: nieokreślony, brak chmielu, charakterystyczny dla słabo aromatyzowanych chmielem piw,
smak: na pierwszym planie dominująca słodkość, ale nie taka chamska od cukru, a szlachetna piwna słodkość dekstrynowa. Drugoplanowo pojawia się chmielowa goryczka, która jednak tej słodkości nie maskuje; pozostaje w tyle gardła, zanika jednak po kilkunastu sekundach. Obecne posmaki poboczne, jak dla mnie - niedefiniowalne.
wrażenie ogólne: solidne jasne piwo. Nieco nadmierna słodkość połączona z mała ilością chmielu powoduje, że dla mnie jest ciut przyciężkawe. Zdecydowanie lepiej pasuje mi "Upalne".
Ocena: +4
Comment
-
Comment