Browar "Siódemka", Tabletka&Carlberg, warka#26

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Browar "Siódemka", Tabletka&Carlberg, warka#26

Eh (a może ech), ten wrocławski styl przesławetny....

Piwo jasne
    Barwa: jasne, z odcieniem bursztynu, leciutko mętne
    Piana: śmietanka, drobniusieńkoziarnista, śnieżnobiała, zostaje do końca na całej powierzchni warstwa na parę milimetrów.
    Nagazowanie: niewielkie, ale piwo zabutelkowano parę dni temu dopiero.
    Aha (acha?) - przy otwieraniu krachelki "puk" jak szampan
    Zapach: zniewalający, leko drożdżowy, słodowy - chmiel słabo wyczuwalny.
    Smak: chmielowe jak diabli, goryczka zaspokajająca każde pragnienie (oprócz pragnienia na kolejne takie piwo), słodkawe, jeszcze się goryczka ze słodkością nie zdążyła przetrawić, ale piwo potwierdzające słuszność zasady wrocławskiej długiej drugiej przerwy w zacieraniu.

Wnioski: mało, tylko 0,33 l
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Related Topics

Collapse

• baklazanek
    Głubczyce, Kruger (br. Brzeg)
    baklazanek
    Kruger pochodzi z Zakładów Piwowarskich Głubczyce S.A. Browar Brzeg.
    Na początek szata graficzna: Kapsel czysty, Etykieta o kształcie starszych wyrobów Głubczyc(Brax, Hamer czy Old Keg), wygląd niezbyt ciekawy ale oczy mogą go przetrawić.
    5,5 % alkoholu i 10,1 % ekstraktu. Zapach...
    2002-08-25, 23:41
  • grzech
    Czterej z Portierni i Pils, warka nr 47, Porter 22 Blg
    grzech
    Otrzymane od slavoya.

JA P....!!!!!!!

Kolor - ciemne jak smoła, żarówki nie widać, tylko po bokach szklanki karminowe prześwity. Piana gęsta i wysoka. Gazu w sam raz. Zapach intensywny, sporo drapieżnego karmelu, nieco winnej owocowości. Smak takoż wspaniały....
    2006-10-19, 07:57
  • Chris
    ZPD Brodarek Warka nr31
    Chris
    Zaczne od tego,że piwko to jest arcysmakowite.Delikatnie słodkie,delikatnie gorzkie,wyraźnie słodowe z delikatną nutką miodową.Gęste,lepi sie do języka.Wręcz wchłonełem je,a efekt był wyraźnie zniewalający Piana długo utrzymuje sie i jest jest sporo,niestety odbija to sie na nagazowaniu.Kolor-...
    2005-11-26, 15:22
  • xborsuk
    Borsucze przygotowania do warzenia i pytania bez odpowiedzi.
    xborsuk
    Witajcie.
    Od dobrego miesiąca studiuje to i inne fora z Waszymi doświadczeniami, podpowiedziami i radami. Nabyłem też książki, które zdążyłem przestudiować. Do mojej pierwszej próby piwowarskiej wszakże zostało trochę czasu bo zaplanowałem ją na przełom sierpnia i września...
    2011-06-25, 20:15
  • Cooper
    Bo Bristle, Bristle IPA
    Cooper
    Kolejne piwo z tego jednego z najnowszych irlandzkich rzemieślników który bardzo nieśmiale i powoli pojawia się na półkach nielicznych sklepów piwnych.

PIANA: już pierwsza próba nalania do szklanki pokazała że to bardzo mocny punkt tego piwa. Gęsta, puszysta, gruba i mocno lepiąca...
    2013-12-26, 16:54
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...