Pite w Kadach, przy okazji ogniska i innych atrakcji. Złociste, z ładną białą pianą i niezłym nagazowaniem. Zapach wyraźnie słodowy, z lekka chmielowy. Smak łagodny, słodowy, w końcowej fazie zmieniający się w zdecydowanie goryczkowy. Piwo ciekawe, godne polecenia
Browar Zew Natury, Piwo jasne górnej fermentacji
Collapse
X
-
Piwo bardzo fajne, a pochwały należą się tym bardziej, że była to pierwsza "zacierka" w tym browarze.
Oby tak dalej.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna -
Rzeczywiście bardzo udana produkcja, szczególnie jak na pierwsze zacieranie. Jak dla mnie mogłoby być nieco ciemniejsze, ale ten szczegół nie rzutuje na całościową pozytywną ocenę. Na całościową pozytywną ocenę, rzutuje za to fakt, że było go zdecydowanie za mało
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć coś o sobie. Jestem piwowarem domowym od lata 2017r. Mam za sobą 13 warek (3 z brewkitu, 8 z zestawów i 2 własnego autorstwa). Zajmuje się również wyrobem wina i cydru domowego.
Chciałbym prosić forumowiczów o ocenę, konstruktywną...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Najfajniejsze wydarzenie roku na Litwie, które już po raz czwarty zaprasza wszystkich koneserów wyśmienitego smaku! 2 epickie dni wypełnione 2000 entuzjastów rzemiosła, 36 browarami z 15 krajów, 20 twórcami rzemieślniczej i wykwintnej żywności, a co najważniejsze – wypełnione wyłącznie...
-
Channel: Festiwale piwne
2024-10-28, 10:14 -
-
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...-
Channel: Łódzkie
-
-
Alk. 5,15%
Piwo z etykietą na 150 lecie browaru (2022 r.), która spodobała się chyba polskiemu dystrybutorowi, w związku z czym butla PET 1,5l. jest dostępny w Polsce. Te butelki PET nowopacki browar wciska również po marketach w Czechach i zazwyczaj są to mixy ich dotychczasowych...-
Channel: Czechy
-
-
Weizen Bock (Obibocka miał/ma Wrężel, ale majowego)
Pszeniczny koźlak dodatkowo ze słodem żytnim
18% ekstr., 7,2% alk.
Aromat - słodowy, trochę szorstki (żyto?), trochę kwaskowych owoców, lekka korzenność. Potem ciut miodu i minimalnie rozpuszczalnik...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment