Slado uBrowar, Andrzejkowe, warka 11

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • CarlBerg
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2003.09
    • 968

Slado uBrowar, Andrzejkowe, warka 11

Piwo z 30.11.2003 roku - czyli leżakowane u mnie już trochę czasu . "Andrzejkowe", goździkowo-miodowe, 12,5 Blg / 5,2% alk.

Warto było poczekać tyle miesięcy. Choć nie przepadam za goździkami, to jednak wypiłem "Andrzejkowe" z przyjemnością. Idealnie klarowne, ładny bursztynowy kolor. Biała gęsta piana, wypełniona drobniutkimi pęcherzykami CO2. Smak i aromat wskazuje na obecność goździków, co w jakimś stopniu upodabnia je do piwa robionego z ekstraktów ... Myślę, że ten dodatek był zbędny. Tym nie mniej "Andrzejkowe" jest przykładem tego, że warto potrzymać piwa w leżakowni dłużej niż miesiąc

5 z minusem (za te goździki)
    Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
    Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
  • slado
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.07
    • 1072

Jesteś przykładem piwnego masochisty
    Już nawet nie pamiętam jak smakowało to piwko.
    Za wytrwałość i wystawienie oceny wznoszę toast,
    za Twoje zdrówko !

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Urban Chestnut Brewing Company Deutschland, Hallertauer Festbier Märzen
      darekd
      Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
      W 2015 r. w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) otworzył drugi browar....
      2024-12-27, 21:18
    • Randi
      Browary na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej
      Randi
      Witam,

Jestem studentem architektury, w tym roku będę realizował swój dyplom inżynierski, którego tematem będzie browar restauracyjny na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
      Prowadzę właśnie analizy, które pomogą mi wybrać lokalizację pod projekt, dlatego chciałem prosić...
      2024-02-21, 16:12
    • Marusia
      Slado uBrowar, warka #40
      Marusia
      Się nam Slado rozwarzył, już 40 warka!
      Piwo ciemne, przyjemna przypalona goryczka, kolor ciemnoczerwony, pianka beżowa, niewysoka. Taki naprawdę rasowy ciemniaczek. Bardzo smaczny, proszę o jeszcze
      2004-10-17, 17:46
    • darekd
      Domowe kupażowanie piw
      darekd
      Jakoś ten temat przez lata się nie pojawił praktycznie. Może mało kto próbował, a myślę że w tej zabawie tkwi potencjał.

Nie chodzi mi o belgijskie Gueze, które jest kupażem różnych roczników lambica, tylko o mieszanie w domu dwóch (choć można i więcej) gatunków...
      2023-03-06, 22:54
    • naczelnik
      Slado uBrowar warka 16
      naczelnik
      Testowane na gościnnych występach u CarlBerga.
      Po wysłuchaniu wielu pochwał n/t piwa z tego browaru, sięgnął Pan Prezes do swojej magicznej szafki i wyciągnął butelczynę.
      Piwo ładnie sklarowane.Wyraźne syknięcie przy otwieraniu butelki.
      Piana jasna,długo stała.Zapach...
      2004-04-02, 22:19
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...