Browary Wyoming, Benkowe Ale 12,5%

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bury_wilk
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 2655

Browary Wyoming, Benkowe Ale 12,5%

Odstało trochę, ale przyszedł na nie czas i razem z Wujciem Shagy'm je rozpracowaliśmy.
    Bardzo zacny trunek niczym nie ustępujący produkcji przemysłowej. Eleganckie w aromacie, pełne i głębokie w smaku i nie dające sobie nic zarzucić pod względem wizualnym. Jak najbardziej trzyma się kanonu ale i ma tylko jedną wadę... skończyło się
    Lubię kiedy się zieleni
    Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Related Topics

Collapse

• nikita_banita
    br. WYOMING w Wołominie - Benkowe PORTER
    nikita_banita
    Benkowe porter: alk. 7,2%, 22 Blg., napełnione: 22.01.2004.

Zapach delikatny, nieco słodowy; piana średnioziarnista, beżowa, ale nietrwała; barwa czarnej kawy w połączeniu z miodem gryczanym; nagazowanie średnie, poprawne.

Przy pierwszym łyku Porter wydał się...
    2004-10-18, 14:37
  • Wujcio_Shaggy
    Browary Wyoming, Benkowe Scottish Ale Perfect Pint 11°
    Wujcio_Shaggy
    Również skonsumowane podczas własnego warzenia.

Wielu ales w życiu, to ja (niestety) nie wypiłem. Ale to Benkowe było bez wątpienia tego samego gatunku. I bardzo mi zasmakowało.

Kolor brunatny, trochę czerwonawy. Piana dość wysoka, gęsta, drobniutkie ziarenka,...
    2004-05-13, 12:53
  • Wujcio_Shaggy
    Browary Wyoming, Benkowe Full Light Lager 13,5°
    Wujcio_Shaggy
    To było moje pierwsze spotkanie z piwem domowym. Wcześniej (instynktownie) wiedziałem, że domowe piwo oczywiście musi być dobre. Ale tu rzeczywistość okazała się przewyższać moje oczekiwania: piwo było wprost bardzo dobre; znacznie lepsze niż mogłoby się wydawać.

Poczułem...
    2004-05-10, 11:02
  • Wujcio_Shaggy
    Browary Wyoming, Benkowe Stout 13°
    Wujcio_Shaggy
    Kolejne spotkanie z piwem domowym i szok kolejny. Toż to najprawdziwszy stout! I to uwarzony w domu - wprost nie do wiary! Polskie browary (przemysłowe) np. oferują coś zupełnie innego pod szyldem "piwo typu stout" albo "piwo w stylu irlandzkim"...

Kolor ciemny,...
    2004-05-11, 14:14
  • darekd
    Prost, Red IPA
    darekd
    Ekstr. 15%
    Alk. 6,0%

Chmiele: Simcoe, Chinook, Amarillo

Aromat - herbatnikowy słód, chmiel w tonacji owocowej (od truskawki po cytrusy) żywiczne muśnięcie
    Piana - zwarta, wysoka, trwałą
    Barwa - herbaciana, zmętniona
    Wysycenie - średnie, musujące...
    2022-04-20, 23:27
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...