Piwo otrzymane na zasadzie wymiany osobistej
Kilka parametrów:
Zawartość ekstraktu: 12,5 Blg
Zawartość alkoholu: 4%
Pojemność: 0,5l
Butelkowano: 19.05.2004
Sugerując się skladnikami: piwo powstało z procesem zacierania.
Wygląd:
Zacznę może trochę nietypowo, a mianowicie od etykiety. Wzbudza zainteresowanie żywą kolorystyką wraz z wkomponowanym zdjęciem polskiego żołnierza. Plusik!
Co ciekawe na kontrze, oprócz składników , krótki życiorys Mjr Kurasia ps."Ogień". Stąd więc widać nazwa piwa. Dla mnie to dość nowe doświadczenie, dowiedzieć się z etykiety kilku faktów historycznych. Plusik!
Smak:
W trakcie nalewania piana ładnie powstająca. Utrzymująca się, ale niezbyt długo.
Zapach silnie sodowy, lekko wyczuwalny chmielowy.
Smak również słodowy, dość dominujący. Goryczka średnio-słaba.
Kolor ciemno słomkowy, trochę herbaciany. (zdjęcie przy sztucznym świetle, zbyt przyciemnione)
Nasycenie w normie. Nie zauważalne wzrokowo, ale wyczuwalne na języku.
Piwo w odczuciu, mimo 12,5 Blg, dość ciężkie w odbiorze. W smaku gęste.
Warka udana, ale jak dla mnie (wielbiciela zdecydowanego zapachu i goryczki ) zbyt malo chmielone!
Wygląd 5
Smak 4 (zbyt malo stanowcza goryczka, co powodowało odczucie ciężkości piwa)
Kilka parametrów:
Zawartość ekstraktu: 12,5 Blg
Zawartość alkoholu: 4%
Pojemność: 0,5l
Butelkowano: 19.05.2004
Sugerując się skladnikami: piwo powstało z procesem zacierania.
Wygląd:
Zacznę może trochę nietypowo, a mianowicie od etykiety. Wzbudza zainteresowanie żywą kolorystyką wraz z wkomponowanym zdjęciem polskiego żołnierza. Plusik!
Co ciekawe na kontrze, oprócz składników , krótki życiorys Mjr Kurasia ps."Ogień". Stąd więc widać nazwa piwa. Dla mnie to dość nowe doświadczenie, dowiedzieć się z etykiety kilku faktów historycznych. Plusik!
Smak:
W trakcie nalewania piana ładnie powstająca. Utrzymująca się, ale niezbyt długo.
Zapach silnie sodowy, lekko wyczuwalny chmielowy.
Smak również słodowy, dość dominujący. Goryczka średnio-słaba.
Kolor ciemno słomkowy, trochę herbaciany. (zdjęcie przy sztucznym świetle, zbyt przyciemnione)
Nasycenie w normie. Nie zauważalne wzrokowo, ale wyczuwalne na języku.
Piwo w odczuciu, mimo 12,5 Blg, dość ciężkie w odbiorze. W smaku gęste.
Warka udana, ale jak dla mnie (wielbiciela zdecydowanego zapachu i goryczki ) zbyt malo chmielone!
Wygląd 5
Smak 4 (zbyt malo stanowcza goryczka, co powodowało odczucie ciężkości piwa)
Comment