WES.warka#76

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

WES.warka#76

Uwarzone 16.12.03
    Rozlane 19.01.04
    Ekstrakt 35%blg,alk 9.90%
    Barwa piwka brunatno-brązowo-czarnawa?.Piana z początku po nalaniu bujna ciemno-kremowa .Po kilku minutach staje się dziurawa i pozostawia tylko lekki ślad na szkle.Gaz na początku ostro pracuje,ale po opadnięciu piany praktycznie znika.Piwo jest bardzo gęste w smaku,jakby piło się krem.Ciężkie jak "diabli".Czuć słodycz,która,aż lepi się do ust.Kobita po łyku stwierdziła ,że to wino piję i na dodatek jakieś dziwne...Ja piłem z godzinę to piwko i teraz tradycyjny porter to byłby dla mnie mały pikuś. W głowie pozostaje niezły mętlik.
    Na zimowe wieczory idealne;na dzisiejszy sztorm u mnie też

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    Natakhtari, Gold
    AaLeX
    Piwo kupiłem w gruzińskiej restauracji w Jeleniej Górze. Co ciekawe, importerem jest firma z Łodzi, dokładnie firma Pazopol, dzięki czemu mamy etykietę w języku polskim. Alkohol 5%. Innych danych brak. Jest natomiast informacja, że nadużywanie alkoholu szkodzi zdrowiu. Co do samego piwa, jest...
    2024-11-30, 08:18
  • pebejot
    Grenada, L'anse Aux Epines, West Indies Beer Company
    pebejot
    Grenada to kolejny wyspiarski kraj na Karaibach z browarem restauracyjnym.
    Na samym południowym skrawku wyspy działa browar West Indies Beer Company.
    Obiekt znajduje się przy drodze prowadzącej na plażę Lance Aux Epines Beach w odległości 2,5 km od międzynarodowego lotniska i 7...
    2023-04-19, 10:27
  • dadek
    Pardubice, Pod Lipami 24, Pivovar U Vojtěchů
    dadek
    Slovany to najdalej na wschód wysunięta dzielnica Pardubic. Dostać się tu można trolejbusem 12 (przystanek Spojilská, dojście 400 m) lub pociągiem do stacji Pardubice-Pardubičky (1,5 km). Bardzo tu zielono i przyjemnie, niska zabudowa jednorodzinna przylega do lasu Studaneckého, co powoduje...
    2022-03-27, 22:09
  • pebejot
    Rumunia, Bukareszt, Soseaua Pipera 44, Ground Zero
    pebejot
    Minibrowar Ground Zero działa w rumuńskiej stolicy od 2014 roku.
    Jest to browar rzemieślniczy z własnym wyszynkiem, urządzony w starym magazynie w dawnej robotniczej, a obecnie biurowej dzielnicy miasta. Ot taki odpowiednik warszawskiego Mordoru.
    Z centrum można tu dojechać metrem...
    2021-10-23, 12:01
  • Kolesław
    Kingdom, Croman Phi Phj IPA
    Kolesław
    Ekstrakt NN., alk. 5,5 % ABV.

Zapach. Landrynkowo-owocowy, po chwili coraz więcej kukurydzy z puszki, mdły z odrobiną chemicznej gorzkości. Z czasem nieco orzeźwiającej, żelazistej, lekko pikantnej moreli. Robi się ciut lepiej.
    Piana tłusta, gęsta, szarobeżowa. Średnio...
    2020-02-25, 22:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...