High Hops Red, Domowy Browar Crizza "Na Strychu", warka #9

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    High Hops Red, Domowy Browar Crizza "Na Strychu", warka #9

    Piwko otrzymane od Crizza na Zlocie w Boszkowie - dzięki!

    17 blg
    7 vol.

    Piana: beżowa, wysoka, sztywna, drobnoziarnista
    Nagazowanie - w sam raz
    Kolor - piękny rubin! Klarowne
    Smak: mocno chmielone - ale nie za mocno, przyjemna słodycz w tle. Chmielu jest na tyle sporo, że goryczka słodu barwiącego jest przezeń zdominowana.
    Bardzo dobre piwo, dzięki dużej ilości chmielu nie odczuwa się ciężkości, która mogłaby wynikać z ekstraktu.
    Attached Files
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • michalh
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.12
    • 284

    #2
    Właśnie jestem po degustacji tego piwa - jedno piłem na ciepło, a drugie na zimno

    Piana: sztywna, długo się trzmająca : 5
    Nagazowanie - właściwe, 5
    Kolor - ciemno - czerwony, klarowne pomimo schłodzenia
    Smak: Bardzo mocno nachmielone, gorzkie 5

    Bardzo smakowało mi to piwo - taki ciemny, mocno nachmielony ale w stylu angielskim. Jedno z najlepszych piw domowych jakie ostatnio piłem.
    Dlaczego Browar na Strychu tak mało ostatnio warzy? Do roboty!!

    Comment

    • Borysko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.02
      • 1144

      #3
      Otrzymane na złocie w Boszkowie - dzięki!

      Po nalaniu tworzy się ładna pianka, która opada powoli i długo ściele się na piwie. Kolor piękny, ciemnorubinowy, doskonale klarowne.
      Zapach bogaty kwiatowo-chmielowo-karmelowy.
      Smak ciekawy - karmelowa słodycz doskonale łączy się z delikatnymi palonymi nutkami. Całość doskonale zrównoważona przez goryczkę chmielową (która wcale nie jest taka silna - być może słabnie w miarę leżakowania). Piwo bardzo przyjemnie sie sączy, ma "ciało", ale nie jest przesadnie ciężkie. Doskonale!

      Comment

      • crizz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.02
        • 1255

        #4
        michalh napisał

        Dlaczego Browar na Strychu tak mało ostatnio warzy? Do roboty!!

        Browar na Strychu to prawie istnieć przestał, ale dzięki Twojej offline'owej reprymendzie powróci niedługo do życia...

        Cieszę się, że Wam to piwo smakuje; moi krewni i znajomi także je sobie chwalą.

        Comment

        • jerzy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 4707

          #5
          I ja też je pochwalę za wyraźną, ale nienachalną goryczkę, taką ilość nieodfermentowanego słodu by nadać mu smak, a nie słodycz, oraz "lekkość" smaku (biorąc pod uwagę zawartość ekstraktu).

          Można prosić jeszcze jedno?
          browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

          Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

          Comment

          Przetwarzanie...
          X