Kangurowy Browar Szczeciński - Pszeniczne z Puchy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Małażonka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 4602

    Kangurowy Browar Szczeciński - Pszeniczne z Puchy

    Otrzymane od Kangurka na Zlocie w Boszkowie – duże podziękowania!
    14°Blg (butelkowane 01.01.2004 roku)

    Doskonały pszeniczniak o rzadkiej, zdecydowanie bursztynowej barwie, pięknej białej i gęstej pianie, która do końca degustacji utrzymywała się na powierzchni piwa. Zapach typowo pszeniczny, a smak… czysta poezja – zrównoważone nuty bananowo-goździkowe, bardzo delikatna słodycz w smaku, długi posmak, niewielkie (choć wyczuwalne) nachmielenie. Rewelacja!

  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

    #2
    Data na kapslu piwa, które otrzymałem od Kangura.pl wskazuje, że to jest właśnie to piwo.
    Mam z tym piwem pewien problem. Otóż barwa piękna. Piękny zapach. Wspaniały smak. Jest jeden problem - brak piany i zupełny, ale to zupełny brak gazu . Szkoda, bo to psuje efekt - trudno pić odgazowane piwo. Bo zapowiadało się bardzo ciekawie.
    Chętnie spróbuję jeszcze raz.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

    Comment

    • kangurpl
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.03
      • 2660

      #3
      Widać że miałeś pecha, niestety pewien procent moich piw nie "trzyma" gazu. Nie znam jeszcze przyczyny, niby takie same butelki i kapsle, a część butelek nie jest nagazowana
      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

      "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

      Comment

      • Borysko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1144

        #4
        Ostatnio otworzyłem mojego stouta, w którym również gaz był śladowy. Tylko temu piwu wyszło to na zdrowie. Sądzę, że im dłużej piwo stoi, to prawdopodobieństwo odgazowania rośnie.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X