Piwo otrzymałem od Chrisa na Zlocie Mięczaków. Kolor - przepiękny, ciemno-bursztynowy, bardzo wyrazisty. Prawie w ogóle nie ma bąbelków. Piana niezbyt trwała, szybko znika. Mimo braku widocznych bąbelków piwo ma smak taki - powiedziałbym - musujący. Zarówno w smaku, jak i w zapachu czuć wyraźnie drożdże. Mam wrażenie, że otworzyłem to piwo za wcześnie, że powinno ono jeszcze sporo poleżakować. Ale nie żałuję, bo mimo miodowego koloru ma także lekko miodowy posmak i wyraźną moc. Miałem w ogóle takie skojarzenie, pijąc to młode piwko, z Beaujolais nouveau - że to właśnie takie Beaujolais piwne, na sam początek sezonu warzelniczego. Ogólnie - dobre piwo i chętnie bym go spróbował po odpowiednio długim wyleżakowaniu.
Browar Christofer, warka nr 2
Collapse
X
-
Kolor rzeczywiście piękny, ciemny, ale nie pozostawiający wątpliwości, że jest to piwo "jasne". Małą ilość gazu można chyba tłumaczyć słabymi kapslami z Browamatora - wiem, że to piwo nalane do krachli jest zdecydowanie lepiej nagazowane. Ale mimo tego braku wrażenie musowania jest rzeczywiście bardzo wyraźne - ciekawe czy w dobrze nagazowanym jest tak samo, czy mocniej.
Wyraźnego smaku drożdży nie wyczułem, zapachu zresztą (tradycyjnie) też. Nie wyczułem również miodu, jedynie słód wędzony wzmacnia wyraźnie goryczkę. A goryczka jest bardzo sympatyczna.
Bardzo się cieszę, że mam jeszcze jedną butelkę - poleżakuje ono dłuuugo, a potem to piwo opiszę powtórnie.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
-
-
Fakt,z tym nagazowanie to nie poszło najlepiej Nie wiem skąd wzieły sie tam nuty miodowe (może jakieś insekty ).,było robione na słodzie wędzonym.Kapsle z browamatora były rzeczywiscie do d... ale już mam nowe I tak wogóle to nie znam browaru o nazwie Christopher,kolego Breslauer!chickkiller :)
Comment
-
-
Browar Christofer, warka #2, wędzone
Kolor ciemnobursztynowy, piana spora, ale dość szybko opadająca do zera. Nagazowanie bardzo dobre. W smaku bardzo delikatnie czuć wędzoność, mogłoby tego słodu wędzonego być więcej. Goryczka chmielowa porządna, ae nie nachalna. Bardzo dobre piwko
Comment
-
-
Marusiu!To piwko było już oceniane tu:http://www.browar.biz/forum/showthre...ght=Christofer ....może ART przeniesie Twój post do tamtego tematu Co mnie dziwi to to ,że trafiłaś na butelke dobrze nagazowaną,bo reszta niezbyt sie nagazowała.chickkiller :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyBardzo się cieszę, że mam jeszcze jedną butelkę - poleżakuje ono dłuuugo, a potem to piwo opiszę powtórnie.
Niestety tym razem piwo było jeszcze słabiej zamknięte - totalne zero gazu i piany. Nawet nie syknęło przy otwieraniu. Bałem się, że będzie zepsute - ale nie, w smaku jest pyszne, nawet mimo braku gazu!
Tym razem miód poczułem wyraźnie zarówno w smaku jak i w zapachu. Do tego bardzo wyraźny posmak wędzony i sporo chmielowej goryczki. Wrażenie musowania zanikło całkowicie.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauer. Miałem w ogóle takie skojarzenie, pijąc to młode piwko, z Beaujolais nouveau - że to właśnie takie Beaujolais piwne, na sam początek sezonu warzelniczego. Ogólnie - dobre piwo i chętnie bym go spróbował po odpowiednio długim wyleżakowaniu.chickkiller :)
Comment
-
Comment