Browar "Zimorodek", Puszkowe Jasne, warka #1

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Browar "Zimorodek", Puszkowe Jasne, warka #1

No i kolejni Wrocławianie przystąpili do klubu piwowarskiego - Jackson i Fteo - jak z nazwy widać - gotowiec - wszak od czegoś trzeba zacząć

Kolor bursztynowy, bardzo ładnie sklarowane. W smaku też bardzo sympatyczne, zdaje się, ze dodano mniej wody niż w przepisie, i całe szczęście

Wadami tego piwa są: słabe nagazowanie i w mgnieniu oka znikająca piana - no ale cóż, w końcu PIERWSZE PIWO!

Gratulacje
    Attached Files
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

• TomX
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 1035

Puszkowe w butelce pite z kufla

Comment

Related Topics

Collapse

• kloss
      Las Olas, Beach Beer Golden Ale
      kloss
      Alkohol 5%, IBU 20.
      Spotkałem beczkowe i puszkowe.
      Piana znikoma i nietrwała, z barwą jest mały problem - beczkowe jest herbaciane z miedzianym odcieniem, a puszkowe jaśniejsze, bo ciemno-złociste. Na zdjęciach tej różnicy tak nie widać, ze względu na różnice w oświetleniu....
      2020-04-20, 13:14
    • ART
      Ljubljana, Poljanska cesta 22c, San Francisco
      ART
      Polecane miejsce w kontekście kraftów, ale mnie nie przekonało. Zdawało mi się że panuje tu dziwna polityka cenowa. Chciałem napisać że ceny wyższe niż gdzie indziej, ale się jakoś na tym zafiksowałem w pamięci - po ponownym spojrzeniu na menu jednak mozna tam było wypić piwo w normalnych...
      2023-09-17, 11:32
    • Petitpierre
      25-27.08.2023, Rzeszów, VII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
      2023-08-25, 21:15
    • borsukwroc
      Wrocław, XD BOX Party Eventy Prezenty, ul. Bolesławiecka 6
      borsukwroc
      Otwarty niedawno sklep, można by rzecz patronacki Browaru Staropolskiego, bo 99% asortymentu to ichniejsze piwka, zestawy, szkło firmowe. Jest Koźlak Staropolski, wszystkie Portery i np puszkowe Dworskie, co nigdzie na oczy nie widziałem. Jak ktoś lubi Staropolskie "sztosy" to wpadajcie,...
      2022-07-18, 16:00
    • dadek
      Chorwacja, Dugi Rat, Mrta 22, Pivovara Barilo
      dadek
      O tym browarku dowiedzieliśmy się od chłopaków z Tab B. Powiedzieli, że to ich przyjaciele czego dowodem jest stała obecność na kranie w browarze Tap B jednego z piw z Barilo. Oczywiście nie omieszkaliśmy wybrać się do miejscowości Dugi Rat by zobaczyć wszystko na własne oczy, co uczyniliśmy...
      2021-10-06, 22:59
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...