"Pstrong", warka #7, browar??? Zgłoś się:-)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

"Pstrong", warka #7, browar??? Zgłoś się:-)

Nie po raz pierwszy i pewnie nie ostatni degustuję sobie piwko z jakiegoś browaru domowego, które nie ma etykiety i zapomniałam, od kogo dostałam

Wytwórca proszony o zgłoszenie się!

Piwo czarne jak smoła, zawiesiste, dominuje smak słodu ciemnego - czyżby dodatek ekstraktu barwiącego, a moze słodu barwiącego?

Gorzko-słodkie, przebija się gdzieś w tle chmiel.

Nagazowanie jest, ale piany nimo (no, była, malutka, zaraz o nalaniu)

Tym niemniej bardzo chętnie jeszcze takie kiedys spożyję
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Related Topics

Collapse

• ART
    Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
    ART
    Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
    2024-10-12, 20:15
  • e-prezes
    Nepomucen, Michael
    e-prezes

Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
    2022-11-29, 13:43
  • bastion
    Ukraina, Żytomierz, Peremohy 1, Privatna Pivovarnia Schulz.
    bastion
    пр. Перемоги, 1, Житомир, Приватна пивоварня Генріх Шульц

Po nagłej śmierci miejscowego browaru przemysłowego w 2015 roku, w mieście pozostał jeden czynny browarek, w tym wypadku restauracyjny.

Firma Schulz na Ukrainie jest...
    2019-04-26, 20:20
  • kony
    Refermentacja z użyciem ekstraktu barwiącego.
    kony
    Mam taką zagwostkę. Uwarzyłem portera z ekstraktów i wyszedł mi on troszkę za jasny. Pomyślałem żeby go przyciemnić używając suchego ekstraktu barwiącego do refermentacji. Nie jestem jednak pewien czy taki ekstrakt ma podobną zawartość cukrów fermentowalnych co jasny ? Czy użyć go...
    2006-08-11, 12:22
  • sziszi
    Przeliczanie ekstraktu barwiącego na słód czekoladowy
    sziszi
    Chciałbym w swoim piwie zastąpić część ekstraktu barwiącego w proszku(7000 EBC) słodem Carafa Special III (1300-1500EBC). Chodzi mi głównie o zmniejszenie posmaków palonych a wprowadzenie czekoladowych, przy uzyskaniu takiego samego efektu zabarwienia. Pomijam kwestię stężenia brzeczki...
    2008-11-25, 21:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...