Piwko koloru ciemno bursztynowego.Smak wyraźnie słodowy,z delikatną słodkością (mimo 16 balingów) oraz wyraźną goryczką.NIestety opróżniłem je w ciągu jednej chwili Zapach słodowy z takim coś Jerzym czego nie potrafie określić Piana niezbyt trwała jak na razie ,ale z tego względu ,ze piwko było jeszcze młode,lecz gazu było już w sam raz.Jeżeli bedzie mi pisane to spróbuje go za 4-5 miesięcy i zapowiadam że nie odmówięPolecam:
Mikrobrowar Piwoholiczny Warka Nr4 -Starter Jesienny
Collapse
X
-
Otrzymałem od Jerzego tylko jedną butelkę piwa mocnego ... Piwo miało bardzo ciemny kolor, miły dla oka. Zasługiwało na swoją nazwę, bo naprawdę było mocne, ale bardzo przyjemne w smaku, słodkawe, z takim jakby podwędzanym posmakiem. Pytałem nawet Jerzego, czy aby nie było robione na wędzonym słodzie, ale okazało się, że nie. Jak na zimowy wieczór - bomba ! Szkoda tylko, że to buteleczka 0,33, bo mile rozgrzewało, ale z drugiej strony, może i dobrze, że to tylko 0,33, bo naprawdę zaszumiało mi po nim w głowie. -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauerSzkoda tylko, że to buteleczka 0,33browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
Bardzo zacne piwko, faktycznie, idealne na zimowe wieczory, az mi się kłóci z dzisiejsza pogodą
Klarowne, solidnie nagazowane, moze lekko słodkawe, ale jednak z przewaga wytrawności. Czuć mocComment
-
Poprawka z oceny! Piwko po paru miechach w leżaku smakuje całkowicie inaczej.Kolor pozostał,piana wzrosła i utrwaliła sie i nagazowanie wporzo.Smak...zupełnie inne piwo:na początku czuć słodycz,która później przeradza sie w mocną gorycz chmielową,a póxniej w moc alkoholu.Bardzo smaczne piwko rozgrzewające...nie bede zachłanny,ale jeszcze jedną buteleczke skosztuje chętnie:Pchickkiller :)Comment
-
Jakoś cudem Jerzy wykopał jeszcze buteleczkę 0,33 i właśnie ją degustujemy. Trzy lata i trzy miesiące - warto opisać wrażenia.
Piana: słaba, znikła dość szybko pozostawiając tylko krąg.
Nasycenie: nikłe.
Kolor: Wydaje się dość jasny bursztynowy, jest IDEALNIE klarowne mimo dość nieostrożnego nalewania.
Zapach: winno-owocowy, wyraźny.
Smak: Też poszło trochę w kierunku wina, lekko kwaskowe, słodowość znikła, alkoholu nie czuć w ogóle.
Ocena ogólna: piwo o bardzo wyrazistsym smaku, b. dobre
Comment
Comment