Dom Piwa Grossmann, Porter

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Dom Piwa Grossmann, Porter

kolor - ciemnobrązowy, mętne
    piana - zdecydowanie za mała, sybko znika, jak dla mnie najsłabszy element w piwie
    gaz - jak na portera akuratnie
    zapach - wyczuwa sie moc, dość dobrze wyczuwlany zapach chmielu i jeszcze czegoś czego nie mogę rozpoznać
    smak - nooo, tu bardzo miłe zaskoczenie, jest mocne w smaku, a jednocześnie łagodne (nie szczypie, nie drapie, zbyt szybko wchodzi - ale to na plus)bardzo mocna i dobra goryczka wspólgrająca z mocą (nie wiem jaką), wuczulem lekko owocowe nutki oraz chmielowy posmaczek.

Jak dla mnie panie Biermann piwko na 5
    Gratulacje.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    ???, [Dziki Wschód] Flauta
    e-prezes
    Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!

Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...
    2024-05-20, 10:17
  • heckler
    Krhová, Barvířka 25, Minipivovar Breimis
    heckler
    Krhová, mała wieś położona tuż przy mieście Valašské Meziříčí. W grudniu 2023 roku w tejże wiosce pan Pavel Reimer zalegalizował swój domowy browarek o nazwie Breimis.
    Warzelnia to tylko 150 litrów, do tego 1 x 150 i 2 x 300 l. tankofermentatory. Produkcja skromna, domowa,(właściwie...
    2024-05-07, 09:10
  • ART
    Gliwice, Dworcowa 30, Czeska - pivo i knedliki
    ART
    Będąc w sobotę w Gliwicach, lokal ten przyciągnął dość wczesnymi godzinami otwarcia:
    sob- niedz - od 12:30, pn-czw - od 15:00, pt. od 13:00.

z zewnątrz nie zachęcał do wejścia

Jest tu Bernard z wajchy w 3 odsłonach.

Byliśmy w porze obiadowej...
    2024-03-02, 03:21
  • bastion
    Ukraina, Kijów, Michaiła Drahomanova 31G, Pivna Duma.
    bastion
    Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
    Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
    Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...
    2023-09-12, 21:15
  • Javox
    Bear Republic, Grand-Am
    Javox
    APA z Kalifornii z alko 6% (IBU 50).

Piana - na dłużej cienka warstewka.
    Lacing - nie specjalny.
    Gaz - średni.
    Barwa - lekko zamglony jasno pomarańczowy.
    Aromat - słodkawe, cukrowe cytrusy, ciut egzotyki.
    Smak - podobnie jak w aromacie. Wyraźna goryczka....
    2020-06-05, 23:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...