Przeczuwając co mnie czeka, postanowiłem odpowiednio "naczekać się". Oto moje świeżutkie wrażenia:
Odra, piwo jasne mocne SPECJALNE
zawartość alkoholu do 4,6%, ekstrakt 15,0%
kolor, jeśli mogę tak powiedzieć*, bursztynowy
piana obfita, do końca utrzymała się cienka warstwa
smak - dla mnie rewelacja (Marusia dobrze wiedziała co robi, podarowując mi akurat to piwo, fajnie że także bardzo udane piwa jasne pojawiają się w ofercie browarów domowych), zwłaszcza silna, momentami "niepokojąca" goryczka
zapach - nie wąchałem, katar
opakowanie - etykieta od razu wpadła mi w oko (i nie ma tu żadnego znaczenia, że Marusia nie wydziergała jej własnoręcznie na drutach, a skorzystała ze sprawdzonych wzorców ) - do tego zielona butelka NRW - moim zdaniem udana kombinacja.
Generalnie - napiłbym się jeszcze
Odra, piwo jasne mocne SPECJALNE
zawartość alkoholu do 4,6%, ekstrakt 15,0%
kolor, jeśli mogę tak powiedzieć*, bursztynowy
piana obfita, do końca utrzymała się cienka warstwa
smak - dla mnie rewelacja (Marusia dobrze wiedziała co robi, podarowując mi akurat to piwo, fajnie że także bardzo udane piwa jasne pojawiają się w ofercie browarów domowych), zwłaszcza silna, momentami "niepokojąca" goryczka
zapach - nie wąchałem, katar
opakowanie - etykieta od razu wpadła mi w oko (i nie ma tu żadnego znaczenia, że Marusia nie wydziergała jej własnoręcznie na drutach, a skorzystała ze sprawdzonych wzorców ) - do tego zielona butelka NRW - moim zdaniem udana kombinacja.
Generalnie - napiłbym się jeszcze
Comment