BIGB, Koza domowa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

BIGB, Koza domowa

17 blg, 6% alk.
    Jak zwykle w tym browarze (o ile chce im się naklejać) jest piekna etykieta, kontretykieta i nawet ozdobiony głowa kozy kapsel.

Samo piwo - prrrawdziwa, czarna koza. Nieprzejrzyste, pianka jasnobrązowa, szybko opada, ale nie do zera. Nagazowanie w porządku, szczypie mile w język.
    Smak: mocno karmelowe, goryczka też karmelowa. Słodkie bardzo mimo tej goryczki nawet.
    Bardzo dobre piwo na zimowe wieczory, esencjonalne, wręcz zawiesiste. Dla mnie trochę za słodkie, aż mi się klei do podniebienia

Fotka wkrótce
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

• slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5056

I jest fotka:
    Attached Files
    Dick Laurent is dead.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Falkenštejn (d. Křinický), Svatá Koza
      darekd
      Browar restauracyjny w Krasnej Lipie w Czeskiej Szwajcarii już od dawna nie używa nazwy "Křinický" i używanie tej nazwy teraz wprowadza bardziej zamieszanie niż pomaga czegoś dowiedzieć się. Browar właśnie obchodzi swoją 10 rocznicę powstania.

Święta Koza to bock -...
      2023-04-18, 22:52
    • grzeber
      Sprzedam polskie tace browarniane z okresu PRL
      grzeber
      Jak w temacie sprzedam polskie tace browarniane z okresu PRL. Większość tac ma z tyłu nalepiony niewidoczny od przodu haczyk do powieszenia.

Sprzedaję na sztuki. Cena stała za sztukę. Najlepiej na PW.

Leżajsk - 4 różne wzory:
      - https://www.browar.biz/kolekcjone...
      2019-08-21, 21:24
    • Prusak
      Sulewski, Nowoczesny Pils
      Prusak
      Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
      Ciekawe.
      Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
      Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...
      2024-11-21, 23:04
    • pebejot
      USA, Hawaje, Honolulu, 700 Queen St, Aloha Beer Company
      pebejot
      Kolejny browar restauracyjny znajdujący się również w zagłębiu knajp przy Queen Street, dosłownie rzut beretem od Waikiki Brewing.
      Jest to niezwykle urocze miejsce.
      Wita nas pomalowany na czarno parterowy budynek, przed którym zaparkowany jest rower piwny.
      Wchodzimy do środka,...
      2022-11-15, 10:44
    • heckler
      Czechy, Krhová, Barvířka 25, Minipivovar Breimis
      heckler
      Krhová, mała wieś położona tuż przy mieście Valašské Meziříčí. W grudniu 2023 roku w tejże wiosce pan Pavel Reimer zalegalizował swój domowy browarek o nazwie Breimis.
      Warzelnia to tylko 150 litrów, do tego 1 x 150 i 2 x 300 l. tankofermentatory. Produkcja skromna, domowa,(właściwie...
      2024-05-07, 08:10
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...