Browar Angiego, warka #2

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

Browar Angiego, warka #2

Browar Angiego nadal nie ma nazwy, choć kilka zacnych warek już z niego wyjechało. Tym razem opis warki nr 2 - pils, a może coś trochę mocniejszego.

Piana przy nalewaniu tworzy się obfita i drobna. Dość szybko opada, niemniej kożuch przykrywa piwo do końca nieśpiesznego spożywania.
    Barwa herbaciana, ciemniejsze niż typowy pils. Klarowność idealna.
    Zapach słodowy, lekko karmelowy - to może wyjaśniać kolor piwa.
    W smaku "gęste", wyraźnie słodowe - nie jest to piwo wysoko odfermentowane , goryczka delikatna daje o sobie znać długo po przełknięciu. Ale alkoholu nie czuć w ogóle (również w głowie), a lekka kwaskowatość dodaje rześkości.
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Related Topics

Collapse

• jerzy
    Browar Angiego, warka #1
    jerzy
    Piwowar Angie mówi, że piwo jest przechmielone. Ale ja się nie zgadzam - jest super nachmielone goryczkowo, zaś aromatu to ma wręcz za mało. Przez tą goryczkę z pewnym trudem przebija się posmak słodu, a ogólnie piwo jest bardzo gęste i treściwe, i jednocześnie orzeźwiające.
    Przy...
    2005-02-12, 23:42
  • jerzy
    Browar Angiego, warka 3 - żurawinowe
    jerzy
    Piwo typu pils z dodatkiem soku żurawinowego (przed fermentacją).
    Kolor jaśniutki, piana niewysoka ale bardzo trwała, bąbelki gazu unoszą się leniwie, jednak wyraźnie czuć je na języku.
    Zapach intensywny, słodki - przede wszystkim czuć żurawinę, delikatnie chmiel. Natomiast...
    2005-12-11, 22:19
  • milosz3
    Pozdrawiam zacnych Piwoszy!
    milosz3
    Zamierzam warzyc!dotychczas tylko spozywalem.Po zakupie aparatury licze na pomoc fachowa!Pozdrawiam!
    2006-02-15, 19:41
  • lzkamil
    Young's, Kew Brew
    lzkamil
    Na holenderskiej ziemi mi się zatęskniło za angielskim ale'em więc w piwnym sklepie dorwałem coś czego jeszcze nie znałem.
    Alk. 5%, but. 0.5 l, cena 2.60€ - drogo, ale na Wyspie by wyszło na to samo.
    Jasnobursztynowe, sztywna i dosyć trwała piana, nasycenie umiarkowane....
    2006-03-11, 00:22
  • kiszot
    Słownik gwary ślonskiej
    kiszot
    Specjalnie dla Cyrkoni znalazłem taki słownik żeby wiedziała ło czym godomy.

A - M

abo - albo
    adyć - przecież
    ancug - ubranie
    bajtel - mały chłopiec, w kopalni nowicjusz
    bajtlik - portmonetka
    barzo - bardzo
    bek...
    2006-10-02, 01:52
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...