Warka nr 120 z 19.03.2005, zatem świezynka
12,4 Blg, alc. 5%
Jak nazwa wskazuje stout ten zrobiony jest z korka
Kolor: czarne jak smoła, ale postawione w pełnym słońcu - jak widać na zdjęciu - przepuściło dołem jeden promyczek
Piana: niewysoka, dośc szybko opada zostawiając cienki pierścień.
Nagazowanie: mocno szczypie w język, ale bąbelki malutkie, nienachalne.
Smak: rasowy stout, mocno palony, treściwy ale nie uklejkowaty, odświeżający.
W smaku jest taka nutka, która mi przypomina nutkę nie odpowiadającą mojemu podniebieniu wykrytą w Słodkim Curacao Wielkiego_B, tylko delikatniejsza, zatem mam pytanie do Czesa - czy użyto do produkcji tego stouta laktozy? Bo byłby to czynnik wspólny z tamtym piwem i wiedziałabym, co to za smak Ma rzeczywiście coś z korka
Czesie, dzięki za bardzo dobre piwo
12,4 Blg, alc. 5%
Jak nazwa wskazuje stout ten zrobiony jest z korka
Kolor: czarne jak smoła, ale postawione w pełnym słońcu - jak widać na zdjęciu - przepuściło dołem jeden promyczek
Piana: niewysoka, dośc szybko opada zostawiając cienki pierścień.
Nagazowanie: mocno szczypie w język, ale bąbelki malutkie, nienachalne.
Smak: rasowy stout, mocno palony, treściwy ale nie uklejkowaty, odświeżający.
W smaku jest taka nutka, która mi przypomina nutkę nie odpowiadającą mojemu podniebieniu wykrytą w Słodkim Curacao Wielkiego_B, tylko delikatniejsza, zatem mam pytanie do Czesa - czy użyto do produkcji tego stouta laktozy? Bo byłby to czynnik wspólny z tamtym piwem i wiedziałabym, co to za smak Ma rzeczywiście coś z korka
Czesie, dzięki za bardzo dobre piwo
Comment