O!Nanobrowar Domowy "PiwU", Stout Korkowy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    O!Nanobrowar Domowy "PiwU", Stout Korkowy

    Warka nr 120 z 19.03.2005, zatem świezynka
    12,4 Blg, alc. 5%
    Jak nazwa wskazuje stout ten zrobiony jest z korka

    Kolor: czarne jak smoła, ale postawione w pełnym słońcu - jak widać na zdjęciu - przepuściło dołem jeden promyczek
    Piana: niewysoka, dośc szybko opada zostawiając cienki pierścień.
    Nagazowanie: mocno szczypie w język, ale bąbelki malutkie, nienachalne.
    Smak: rasowy stout, mocno palony, treściwy ale nie uklejkowaty, odświeżający.
    W smaku jest taka nutka, która mi przypomina nutkę nie odpowiadającą mojemu podniebieniu wykrytą w Słodkim Curacao Wielkiego_B, tylko delikatniejsza, zatem mam pytanie do Czesa - czy użyto do produkcji tego stouta laktozy? Bo byłby to czynnik wspólny z tamtym piwem i wiedziałabym, co to za smak Ma rzeczywiście coś z korka

    Czesie, dzięki za bardzo dobre piwo
    Attached Files
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • Wesoly
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.10
    • 371

    #2
    Zapach: jakiś lekarski, apteczny, ziołowy, po dłuższym przewietrzeniu pięknie czuć parzoną KAWĘ!
    Kolor: czarne, lecz klarowne
    Piana: niska, szybko opadając, lecz w miarę gęsta, pozostaje do końca
    Nagazowanie: lekkie,
    Smak: podobnie jak w zapachu jakiś lekowy posmak odczuwalny z tyłu języka, gorzkie, palone, lekko kwaskowate na końcu, zrównoważone,
    Nachmielenie: zrównoważone, chmiel dodawany jedynie na początku warzenia jak się domyślam

    Bardzo dobre piwko, zapach lekowy znikł po tym, jak się piwo przewietrzyło, niestety jego nutka pozostała w smaku, co ujemnie wpłynęło na ocenę ogólną.

    Dziękuję za miłe wrażenia smakowe!
    Pozdrawiam, Wesoły

    Comment

    Przetwarzanie...
    X