browar cztery gwiazdki, psenickove kubickove

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

browar cztery gwiazdki, psenickove kubickove

nie wiem czy w zamyśle twórców miał to być kristall weizen, ale było naprawdę klarowne...

opakowanie: naprawdę piękna etykieta z kształcie rombu z kubistyczną ART-sztuką;
    kolor: jasno-słomkowy, z niewielkim zmętnieniem;
    zapach: pszeniczny, zgodny z regułą;
    nasycenie: wulkan! praktycznie musiałem nalać do dwu szklanek jedno piwko 0.5 litra, bo nasycenie było ponad miarę;
    piana: duża, gęsta, średniobąbelkowa, długo utrzymująca się;
    smak: wzorcowy, rześki, lekko kwaskowy, z ciut jak dla mnie za dużą goryczką;
    ogólnie: pychotka nawet nie wiedziałem, że można zrobić tak przyjemnego klarownego pszeniczniaczka.

podziękowania dla ART-a
    Last edited by e-prezes; 2005-07-02, 11:42.
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Piwo otrzymane od Arta w piątek podczas inspekcji administracyjnej w Łodzi

Opakowanie świetne - dopracowana, romboidalna etykieta, do tego biały kapselek.
    Kolor bardzo jasny, właśnie słomkowy. Moje nie było klarowne, ale celowo zabełtałem butelką pod koniec nalewania.
    Piany mnóstwo! Aż ciężko nalać, bo nawet przy powolnym, starannym i ostrożnym nalewaniu szklanica szybko się wypełnia (a lałem 0,33l do półlitrowej). Co ciekawe, drobnobąbelkowa piana zmienia się w grube bąble. Mała kołderka utrzymuje się do końca.
    Zapach typowo pszeniczny.
    Smak doskonały! Pełny, treściwy mimo ekstraktu 12. Wyczuwalne weizenowe smaczki, nachmielenie w sam raz czyli niewielkie. Nagazowanie też bardzo dobre.

Bez przesady mogę stwierdzić, ze to jeden z lepszych Weizenów jakie piłem. A przecież receptura prosta jak budowa młotka.

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

A tak wyglądało:
      Attached Files

Comment

• iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.08
        • 6717

Jaśniutkie, wręcz białe piwo z piękną, białą czapą piany. Zapach z lekka cytrusowy. Nagazowanie w sam raz.
        Smak bardzo fajny - taki "Amadeus"-owaty (choć może bardziej w kierunku typowego pszeniczniaka) z lekka cytrusowy, orzeźwiający z lekką nutą słodowo-bananową (w końcu Admin ) w tle. Od razu skoczyli na głęboką wodę i trzeba przyznać, że żeglują doskonale. GRATULACJE

P.S. Zdjątko takie sobie, ale nie mogłem się powstrzymać
        Attached Files
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

Przetwarzanie...
        X