ZPD brodarek, warka 21

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

ZPD brodarek, warka 21

kolejny ciemniaczek od Darka. tak samo ciemny jak zythumowe, choć bardziej stoutowy (prawie czarny, nieprzejrzysty).
    tutaj bez tego aromatu kawowego, ale za to wyraźniejszy palony jęczmień. nasycenie początkowo duże, potem słabnie, ale na języku czuć wyraźnie do końca. piana słaba - zostaje delikatny okrajec na szklance, ale za to do końca.
    ocena ogólna: mniam, mniam
  • nikita_banita
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 1363

Warka 21 - "Suka ciemna"

Kolor - ciemny, wręcz czarny; zupełnie nie przejrzysty.
    Piana - bardzo drobna, w kolorze mocnej kawy; pięknie się prezentowała ponad krawędzią kufla, całkiem długo utrzymała się wysoką wrstwą na powierzchni. Rzekł bym o niej w jednym słowie (gdybym musiał) - "guinnessowata".
    Zapach - jak dla mnie łagodny, nieco jakby mleczny, trochę gryczany.
    Nagazowanie - w normie, ale nie obraziłbym się na Darka, jakby było nico większe .
    Smak - to co mi się nasunęło po 1-wszym łyku to wytrawna gorycz, która ładnie rozlewała się po moich kubkach smakowych i wrażenie to tylko się pogłębiało w miarę spożycia. Przyjemnie drażniło moje wnętrzności i bardzo ładnie wydobywał mi się po nim odgłos paszczowo-brzuchowy .

Uwagi - dzięki uprzejmości Darka miałem dwukrotnie okazję próbować to piwo i za każdy razem smakowało mi bardziej. Najlepsze jest pite bezpośrednio w browarze

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
      Warka, Zamkowe
      Javox
      Kod 'W' - Warka

Zawartość alko 5.6%

Piana - trochę na początku potem nic.
      Lacing - nic.
      Gaz - średni.
      Barwa - jasne złoto.
      Aromat - zbożowość.
      Smak - słodkawe, zbożowość, lekka goryczka gorzkawa.

Do kotleta ...
      2024-08-19, 10:29
    • Javox
      Warka, Warka Export
      Javox
      Wynalazek, który ostatnio nawet wylądował na stole Kopyra

Alko 4.6% (w składzie kukurydza i jęczmień) i mrożone szyszki chmielu.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - sporo.
      Gaz - średni.
      Barwa - jasne złoto.
      Aromat...
      2023-03-24, 14:42
    • kaczka116
      BeerLab, [Szpunt] Mniam Mniam Mniam Mniam
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-04-12, 08:09
    • ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - Warka, Warka ul. Gośniewska 65
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-18, 23:08
    • grodek
      Pracownia słodowo-chmielowa
      grodek
      Jako że pomału, lecz nieubłaganie zbliżam się do trzydziestki (oczywiście w kwestii ilości warek ), więc postanowiłem zaprezentować swój skromny, dotychczasowy piwowarski dorobek. Od początku skoczyłem na głęboką wodę i zacząłem zabawę z zacieraniem, czego oczywiście nie żałuję....
      2017-09-14, 16:36
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...