Risto browar, warka #11

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Risto browar, warka #11

Kolejna wareczka z piwniczki Chrisa 1987.

Jasniusieńkie, lekko mętne.
    Piana niezbyt imponująca, ale cieniutka warstewka nie daje za wygraną - trzyma się.
    Nagazowanie: dość mocne.
    Smak: dość intensywny, nie jakiś cienkusz, na co wskazywałby kolor. Choć w browarnictwie domowym nawet 10-tki są o wiele ciekawsze niż te "ze sklepu" (pewnie druga przerwa byla dłuzsza). Głównie słodowo-drożdzowy, z delikatna goryczką, po przełknięciu jednak nie gorycz, a słodycz zostaje na podniebieniu. Bardzo przyjemne, orzeźwiające, lekkie piwo.
    Nie będe sprawdzać w temacie Chrisa o warzeniu, żeby się potestować w zgadywaniu - chyba czuję tu jakies drozdżyki płynne, nie safale, czy danstary. Może to belgijskie ode mnie, bo pamiętam, że Chris jakieś jasne piwo na nich zrobił

Za piwo 5, oczywiście tradycyjna pała za etykietę
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

• Chris
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.05
    • 812

I tu wlasnie jest zagadka....jakie daliscie mi drozdze O ile sie nie myle to byly od Ciebie,ale wiem ze Jerzy mi tez jakies dawal...Fajnie ze ocena sie ukazala....ja jeszcze nawet tego piwa nie mialem okazji sprobowac Postaram sie juz od wrzesnia tworzyc wlasne etykiety,ale zapowiadam ze na 5 nie beda,ale za to moze ktos (i tu mala aluzja) trzasnie fote.Dzieki za ocene
    chickkiller :)

Comment

Przetwarzanie...
    X