Czterej z Portierni i Pils - Double Moon Stout (warka #27)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cyborg_marcel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 3467

Czterej z Portierni i Pils - Double Moon Stout (warka #27)

Klimatyczna etykieta, na której wstępnie wydrukowano 13° Blg, ale potem Browarnicy się zorientowali i umieścili pisakiem 17°

Kolor bardzo-ciemno-brunatny, nieprzejrzysty.
    Nagazowanie umiarkowane, ładna drobniutka piana w kolorze ciemnomiodowym - cienką warstewką długo zalega na trunku

Przyznaję, że zapach mnie zaskoczył - zapewne za sprawą płatków owsianych - delikatny, niemalże "niepiwny".
    Smak również delikatny, lekko słodki ze specyficznym posmakiem, którego nie jestem w stanie opisać (czyżby znowu płatki?).
    Dobre piwo na letni poranek.
    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
  • Ark
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.04
    • 414

Potwierdzam, bardzo dobre piwo. Ale ten niezidentyfikowany posmak nie daje mi spokoju, jest też jakby nieco za lekkie, jak na tak wysoki baling...
    Szkoda, że już się kończy, chętnie wypiłbym następne
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

No, takie lekkie to ono nie jest
      Smak? Nie wiem, dla mnie zupełnie zwyczajny, ale dawno już tego Stoucika nie piłam, może ewoluował Żadnych inszych niesłodowanych dodatków oprócz płatków nie dodawałam, zatem to może ch wpływ
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Chris
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2004.05
        • 812

Czas na mnie
        Zaczne od etykiety...no coz...jak zwykle doskonale dobrana Kolor piwka....cholernie ciemny....pod żarówką wiele nie widać.Nagazowanie optymalne.Zapach wyrażnie kawowy z nutka płatkow.No i chyba najwazniejsze....smak.Na początku uderza w kubki smakowe słodycz i alkohol,a pozniej gorycz słodu (palony? bawiący?).Bardzo sycące piwko...jak dla mnie na spokojny zimowy wieczór.Podsumowując krótko bardzo mi smakowało,ale mam jeszcze jedną buteleczke wiec nie bede zbytnio słodził i poczekam jeszcze z rok
        Tak trzymać!
        chickkiller :)

Comment

• jerzy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 4707

Piwo zupełnie się już wyklarowało i teraz pod silnym światłem jest pięknie ciemnoczerwone.
          Gazu nie widać ani nie czuć na języku, ale piana - początkowo dość wysoka - trzyma się do końca grubym kożuchem.
          Zapach słodkawo-alkoholowy.
          W smaku tak gęste, że aż oleiste. Ale ta gęstość jest zupełnie inna niż w porterach. Wyraźnie słodkawe z goryczką słodu palonego, trochę kawowe.
          Etykieta super, jak zwykle w tym browarze.
          browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Przetwarzanie...
          X