Bardzo smaczne piwo ciemne, doskonale wyrównana goryczka i smaczki słodowe. Piana idealna do ciemnego piwa, czyli nie za wielka. Klarowność doskonała, choć zbadanie jej wymaga utworzenia cienkiej warstwy piwa na ścianie szklanicy poprzez mocne przechylenie szklanki i patrzenie w żarówkę . Kolor bardzo ciemny prawie nieprzenikniony. Doskonałe piwo, dziękuję Klossowi za miłe doznania smakowe przy degustacji.
Warszwski Browar Piwniczny Klossa - #22 Nestor Machno
Collapse
X
-
Bardzo dobry ciemniaczek...tak naprawde to moge powiedzieć,że ulubiony.Piana bardzo długo utrzymuje sie,a gaz nie cierpi na tym.Smak z początku słodowy,poźniej czuć wyraźną goryczke.Kolor....bardzo ciemne.Jakby gdzies zabłąkała sie jakaś buteleczka z tej samej warki to chętnie bym sie zaopiekowałchickkiller :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ChrisBardzo dobry ciemniaczek...tak naprawde to moge powiedzieć,że ulubiony.Piana bardzo długo utrzymuje sie,a gaz nie cierpi na tym.Smak z początku słodowy,poźniej czuć wyraźną goryczke.Kolor....bardzo ciemne.Jakby gdzies zabłąkała sie jakaś buteleczka z tej samej warki to chętnie bym sie zaopiekowałLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ChrisSkoro Ci tak bardzo smakowało to mogłeś sie nieco wysilić,a nie podpinać pod mój post
Wyobraź sobie że piłem to piwo na zlocie i to w piątek(chyba).A z tego dnia to zbyt dużo wrażeń smakowych se nie przypominam.Wiem tylko że bardzo mi smakowa Nestor Machno.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Nie mam pojęcia za jakie zasługi, ale załapałem się na butelkę tego piwa. Kloss podczas warszawskiej giełdy podszedł do mnie i bez zbędnych ceregieli wręczył jedną flaszkę.
Piwo bardzo dobre w smaku, czarne, z ładną pianą, która dosyć długo zdychała. Żal ściska serce, że czegoś takiego nie można sobie po prostu kupić w sklepie. Jak dla mnie piwo rewelacyjne, będę je długo pamiętał - brawa dla Klossa.
Comment
-
-
Przyłączę się do chóru piewców - super piwo.
Wyraźna goryczka idealnie skomponowana z chmielu i palonego słodu, zaś słodyczy tyle, by piwo było pełne w smaku. Czarne, pod światło widać tylko rubinowe błyski, dobrze nagazowane, z drobnoziarnistą pianą koloru kremowego.
Mniam, mniam.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
Comment