Dobre piwo z bardzo zdecydowaną goryczką. Zawiodłem się nieco na pianie, bo prawie jej nie było... Mam też wrażenie, że za szybko to piwo wypiłem, przydałoby mu się jeszcze chyba parę miesięcy leżakowania.
Browar Piwoholiczny Jerzego, warka nr 15
Collapse
X
-
Bardzo pyszne piwkopiana faktycznie średnio imponujaca, ale jest.
Zapach - wspaniały, chmielowy
Kolor: troszkę ciemniejszy przez dodatek spory słodu monachijskiego
Smak: super goryczka złamana lekką słodkością. Lepkie, a zarazem orzeźwiające.
Jak dla mnie 5+Comment
-
Dziękuję Jerzemu za smaczne piwo!
Dawno już kosztowałam "Prostackie ale", zdąrzyłam posiać gdzieś notatki ale juz się odnalazły więc spieszę z oceną:
Pianka: inaczej niż zapamiętałam, w notatkach odnajduję, że szybko się ulotniła
kolor: jasny cynamonowy
zapach: drożdżowy i także w smaku drożdżowe.
Mogłam jeszcze się trochę powstrzymać z otwieraniem ale nie żałuję, orzeźwiające, pyszne piwoComment
Related Topics
Collapse
-
Browar z Dallas w Teksasie.
Piwo opisane jako "A fine polish Lager"
5% alk.
Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka
Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...-
Channel: USA
2025-02-05, 02:24 -
-
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
-
Channel: Belgia
-
-
Sporych rozmiarów browar regionalny z własnym wyszynkiem zlokalizowany z dala od centrum Aten, za to tuż przy stacji metra Agios Dimitrios czerwonej linii 2.
Jest to otwarty w 2021 roku browar w stylu amerykańskim. Wszystko znajduje się w hangarze dawnej hali przemysłowej.
Pół powierzchni...-
Channel: Grecja
2024-06-28, 08:00 -
-
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...-
Channel: Śląskie
-
-
Na stole piwo autorstwa Jerzego, warka numer 1 - koźlak (to się okaże...
). Ekstrakt wejściowy - 15 Blg.
Opakowanie - butelka zamknięta czarnym kapslem, który pasuje do charakteru piwa, ale zabrakło choćby namiastki etykiety.
Kolor - bardzo ciemne, pod światło ciemnobordowe...-
Channel: Piwa z browarów domowych
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment