Bardzo ciekawy ciemniaczek, aczkolwiek nieco za mocno nagazowany jak na mój gust. Piany niestety nie było - z sykiem znikła... Za to bardzo piękna barwa pod światło - rubinowa. Zapach to mieszanina słodu i wiśni i czekolady. W smaku czuć owoce, ale tylko na początku, bo po łyku zaczyna dominować mocna palona goryczka, z takim jakby kawowym posmakiem. Super piwko do poczytania książki przy kaloryferze (w górach wszak śniegu pod dostatkiem...).
Czterej z Portierni i Pils, Ciemniak z Mgły
Collapse
X
-
Hmmm, ciekawy opis, jeśli chodzi o kolor, smak i pianę to wskazywało by to raczej na warke 39 (Leniwiec) a nie na 40... może Slavoy źle zaetykietował?
-
-
Jasnobrązowe, mętne bo zamerdane jak to u mnie, nie za dużo gazu ale piana bardzo wysoka i trwała.
W zapachu na pierwszym planie wiśnie, do tego ciemny słód.
Smak przede wszystkim czekoladowo-słodowy, słodkawy, w dalszym posmaku dużo owoców ale ciemny słód się trzyma do końca. Bardzo dobre.
Fajna klimatyczna etykietka utrzymana w konwencji browaru.
Na pewno oznaczone jako warka #40.
Wielkie dzięki MarusiaLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Własnie wyciągłem z piwnicy bo nie miałem co pić.
Całkiem smaczny ciemniaczek.Co ciekawe początkowa słodycz ustąpiła póxniej większej wytrawności.Generalnie mocno chlebowe smaki.
no i wychodzi na to,że piwo jak wino.Im starsze tym lepsze.5 lat po warzeniuLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment