Browar Cztery Gwiazdki #6a

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Browar Cztery Gwiazdki #6a

Piwo degustowane dzięki altruizmowi e-prezesa, który raczył podzielić się bączkiem z psubraćmi LajboCKami.

Kolor bursztynowy. Piana drobnoziarnista, opada średnioszybko. Zapach żelatyny Smak goryczkowo garbnikowy. Karmelu nie czuć ale jakaś taka słodowość podobna jest. Piwo ciekawe i na pewno lepsze niż moja szósta warka
    Attached Files

Krakowski Konkurs Piw Domowych !
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23991

nie wiem co powiedzieć przykro mi że to piwo do Was pojechało bez wcześniejszeych naszych oględzin, które wypadły dopiero w ubiegłą sobotę w Świdnicy. To coś pasowało idealnie wyłącznie do...

wiadra.

Joelka próbowała nas pocieszyć, że niby jest ok, ale my (ja) wiedziałem swoje

dolniak 6b wyszedł lepiej, bo był pijalny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

NO BEZ PRZESADY

Jakby było niepijalne, to zgodnie z forumowym savoir vivre nie rzucałbym tematu o nim na forum. Nie było niesmaczne - było dziwne, to fakt godny odnotowania, bo można się czegoś dowiedzieć o robieniu piwa.

Jak zacierałeś, infuzyjnie czy dekokcyjnie

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Maggyk
        Szara Adminiscjencja
        🍼
        • 2004.05
        • 5618

Infuzyjno-dekokcyjnie
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19287

zatem nieco sprostuję... piwo miało dość dziwny bukiet i w momecie otwierania miałem wrażenie, że skwaśniało, ale nie. ja tego z żelatyną nie kojarzyłem, ale piwo było zupełnie do wypicia, choć jako eksperymentator z takim smakiem (w szczególności) nie spotkałem się

Comment

• joelka
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.03
            • 817

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART

Joelka próbowała nas pocieszyć, że niby jest ok, ale my (ja) wiedziałem swoje
            Jestem złą kobietą! Nad nikim się nie lituję. Wrrry ...

Mnie to piwo smakowało jak młode, drożdżowe jeszcze w smaku piwo. Zero kwaśnych posmaków. Proszę nie wylewać, jestem ciekawa w którym kierunku pójdzie. Po mojej 9tej warce wierzę w nawrócenie na dobrą drogę każdego piwa

Comment

• jerzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.10
              • 4707

Otrzymałem w Świdnicy, nie wylałem - ba, nawet nie czytałem tych opinii przed wypiciem!

Zapach rzeczywiście dziwny, ale na pewno nie sugeruje zepsucia. Zresztą... zapach przecież nie jest specjalnie istotny...
              Piana wysoka, gruboziarnista, nie chce opaść. Lekko kremowa. Piwo koloru mocnej herbaty.
              W smaku łagodne, słodowe, goryczka zaznaczona lekko.

Wniosek: nie wylewać, tylko pić! Juz dojrzało.
              browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23991

do tego samego wniosku doszedłem kilka dni temu nie jest rewelacyjne, ale nie wstydzę się go juz tak jak w Świdnicy
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                X