Browar Christofer - Warka nr 14 "Poborowy lager"

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Browar Christofer - Warka nr 14 "Poborowy lager"

Piwo według tej receptury. Wymienione za moje (no i kto na tym lepiej wyszedł )

Jak otwierałem piwo, to piana mnie o mały włos nie zabiła Na szczęście pozostaje bardzo długo obfita i nie kończy się jej kariera na eksplozji przy otwierzaniu butelki Kolor piwa żółtozłoty. Nagazowanie bardzo widoczne w szklance - w domowych piwach rzadko takie widziałem (albo za mało ich wypiłem). W smaku pełne. Smak słodowy. Bardzo delikatny - niemal jak pszenica. Goryczka przenikająca ale nie zalegająca. Zapach odpowiada smakowi.

Ogólnie:
    Piwo według prostej receptury a bardzo dobre.

DZIĘKI Chris

Krakowski Konkurs Piw Domowych !
  • Chris
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.05
    • 812

Czyzbyś swoim piwem mierzył zbyt nisko tym pierwszym stwierdzeniem
    chickkiller :)

Comment

• jerzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 4707

Piana nie próbowała mnie zabić, ale była ładna i trwała.
      Kolor wydawał mi się jaśniejszy niż wyszedł na fotce - nie wiem czy to ja się mylę, czy moja "idioten kamera".
      Gazu bardzo dużo, wielkie bąble CO2 unoszą się ochoczo ku górze całymi stadami.
      W smaku zdecydowana goryczka łamana treściwymi posmakami słodowymi. Jak dla mnie idealne połączenie.
      Chcę jeszcze!
      Attached Files
      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Chris
        • 2004.05
        • 812

Ale tego zdjęcia miało nie być....takie zmęczone oczy mam tymi świętami....

Comment

• breslauer
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.05
          • 2690

Bardzo piękna piana - od razu po nalaniu tworzy gruby kożuch i pozostaje na szklance do końca, nic nie tracąc ze swojej puszystości. Zapach określiłbym jako miodowo-kwiatowy. W smaku lekko słodkawe, przyjemne, jednakże po chwili górę zaczyna brać zdecydowana goryczka, która pozostaje już do końca. Bardzo orzeźwiające piwko, a w dodatku mile rozgrzewa - w sumie chyba najlepszy wyrób Chrisa, jaki miałem okazję pić.

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Przy otwieraniu psssst, jak przy szampanie. Dymek z butelki, ale piana nie ucieka odrazu - daje czas na przelanie piwa do szkła
            Kolor jaśniuteńki - piwko mętne, gdyż gaz unosi drożdże do góry i lądują w kuflu w odmętach piany.
            Smak fajnie chmielowy - jakoś Chrisowi bardzo się udaje taki efekt uzyskać za każdym razem, gdy to potrzebne.
            Lepkie, na języku zostaje po przełknięciu, ale zarazem orzeźwiające dzięki goryczce. Pychotka
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Chris
              • 2004.05
              • 812

Taki super chmielowy efekt jest uzyskany dzięki chmieleniu...na odpierd...

Comment

• strzelczyk76
                • 2003.11
                • 823

Mocne psyk przy otwarciu, jednak nic nie ucieka z butelki - podczas nalewania tworzy się piękna, wysoka, drobnoziarnista i bardzo trwała piana.

Kolor - bardzo jasny żółty (ma rację jerzy - jaśniejsze niż na jego zdjęciu - ale tak to jest jak się pstryka z lampą błyskową), wydawałoby się że będzie to lekkie piwo - ale nie - jak dla mnie to jest treściwe, lekko słodowe w smaku, z super goryczką, nie nachalną, ale pozostającą wyraźnie na języku.

Bardzo dobre piwo, odpowiednio schłodzone doskonale gasi pragnienie, jednocześnie pozostawia uczucie sytości, mniam...

NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

Przetwarzanie...
                X