Piwo ciemne, więc pierwsze, co się rzuca w oczy to kolor, pełny, pod światło w ogóle nieprześwitujący. Piana nie zachwyca - szybko znika i pozostaje tylko w minimalnych ilościach. W smaku najpierw pojawia się słodycz (ale nie nachalna, dosyć przyjemna), a potem goryczka i taki palony posmak. Wypiłem je podobno za wcześnie - w takim razie, kto wie, jakie walory 15-tka zyska po wyleżakowaniu?
Browar Christofer - warka nr 15
Collapse
X
-
Bardzo smaczne jasne piwko, piana bez zarzutu, smak mocno chmielowy, ale nie przechmielonySprawia wrażenie gęstości i pożywności. Moim rodzicom i wujkowi też bardzo smakowało, dzięki
Te 0,3 karmela prawie w ogóle nie wpłynęło na kolor, stawiałabym, że to był jednak monachijskiComment
-
Ja kolor określiłbym jako miodowy. Pomimo zbełtania w dalekiej drodze (do Kołobrzegu) piwo było całkiem klarowne. Niewysoka piana osadzała się na brzegach kufla.
Bardzo intensywny zapach miodowo-słodowy, w smaku wyraźna goryczka chmielowa i aksamitna słodowość. Pycha!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
Related Topics
Collapse
-
Coroczny Den Postřižinského piva i otevřených dveří pivovaru Nymburk w tym roku przypadł 15.06.2019. Jako że zapowiedziano również możliwość zwiedzenia całego browaru i słodowni (choć tylko do godziny 12) to nie mogło nas tam zabraknąć. Dodatkową atrakcją był Postřižinský expres...
-
Channel: Czechy
2019-07-18, 04:23 -
-
Piwo jasne o ekstrakcie prawdopodobnie ok. 14 Blg. (autor mierzył balling przy zbyt wysokiej temperaturze, więc tak naprawdę to nie wiadomo).
Kolor bursztynowy, piękny. Piana całkiem całkiem - niestety opada szybko, ale cieniutki kożuszek pozostaje do końca. Gazu raczej mało. W zapachu...-
Channel: Piwa z browarów domowych
-
-
Barwa piwka jaśniutka,delikatnie mętnawa.Piana pojawiła się chwilowo i umarła śmiercią naturalną.
Bardzo dobrze się nagazowało.Pęcherzyki atakują cały czas.Smak hm.Czuję jakby kwaskowatość-niby cytryna,niby posmak chmielowy,ale coś kwaśniego przebija się najwyraźniej. Zapach...-
-
-
Młody ten lagerek, ale Chris bardzo polecał już go spróbować - i nie żałuję!
Kolor "akuratny", piana solidna, opada pozostając do końca na powierzchni piwa i na ściankach kufla. Gazu sporo - tyle ile potrzeba.
Zapach... ach, co za zapach! Tak intensywnie chmielowy...-
-
-
Piwo według tej receptury. Wymienione za moje (no i kto na tym lepiej wyszedł
)
Jak otwierałem piwo, to piana mnie o mały włos nie zabiłaNa szczęście pozostaje bardzo długo obfita i nie kończy się jej kariera na eksplozji przy otwierzaniu butelki
Kolor piwa...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment