Browar Piwoholiczny Jerzego - warka nr 17

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • breslauer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 2690

Browar Piwoholiczny Jerzego - warka nr 17

Przy otwieraniu butelki piwo zdecydowanie wybrało ucieczkę, ale że byłem na to przygotowany, więc wykipiało do podstawionej szklanki... ładna, puszysta piana utrzymuje się dość długo. I od razu powiem, że coś było nie tak - zapach był taki kwaskowaty, a w smaku było po prostu cierpkie; może za wcześnie otworzyłem i powinno było jeszcze parę miesięcy poleżeć?

Related Topics

Collapse

• darekd
    Celestial Beerworks, Jerzy
    darekd
    Browar z Dallas w Teksasie.

Piwo opisane jako "A fine polish Lager"

5% alk.
    Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka

Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...
    2025-02-05, 02:24
  • breslauer
    Mikrobrowar Piwoholiczny Jerzego, warka nr 19, Porter
    breslauer
    Dzięki Jerzy za butelczynę portera - zacne to piwo charakteryzuje się niebywale gęstą i obfitą pianą, dosłownie można ją było krajać nożem. Kolor to głęboka czerń, nieprześwitująca nawet przy podstawieniu szklanki pod światło. Trudno mi opisać smak tego piwa - to było coś jakby...
    2007-02-12, 21:38
  • crizz
    Mikrobrowar Piwoholiczny Jerzego, Koźlak
    crizz
    Na stole piwo autorstwa Jerzego, warka numer 1 - koźlak (to się okaże... ). Ekstrakt wejściowy - 15 Blg.

Opakowanie - butelka zamknięta czarnym kapslem, który pasuje do charakteru piwa, ale zabrakło choćby namiastki etykiety.
    Kolor - bardzo ciemne, pod światło ciemnobordowe...
    2004-07-06, 20:57
  • joelka
    Mikrobrowar Piwoholiczny, Jerzego "Parszywa trzynastka"
    joelka
    Jak wnioskuję po dacie warzenia piwo swoje przeleżało (wystało) i można nim uraczyć podniebienie.
    Przy wlewaniu do szklanicy najlepiej mieć drugą w pogotowiu gdyż piana przerasta oczekiwania. Jest gęsta, mocna i dotrwała do samego końca degustacji.
    Z pianą kontrastuje wspaniały...
    2005-07-25, 12:55
  • Marusia
    Browar piwoholiczny Jerzego, warka#12
    Marusia
    Nie znalazłam opisu, ale jakby był, to proszę Moderatora o połączenie wątków

Piwo z serii wypij i spróbuj wstać

Typu belgijskiego, jasne, na ile oczywiście piwo o sporym ekstrakcie może być jasne
    Piana: wysoka, nie chce opaść, utrudniając dostęp...
    2006-02-05, 20:25
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...