Karmelicki nanobrowar podklasztorny, warka 1

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19297

Karmelicki nanobrowar podklasztorny, warka 1

po trzymiesięcznym dojrzewaniu zdegustowaliśmy na spotkaniu krakowskim (szkoda, że nie na Gali )
    piwo z brew-kita Coopers Lager + ekstrakt. dobrze wysycone, nie wybuchające, z stosunkowo dużą, grubobąbelkową pianą. po 3 mieś. było nadzwyczaj klarowne, mimo, że fermentowane na "górniakach". w smaku uwydatniają się dość ciekawe nuty, których nie miałem okazji wcześniej poznać (może koledzy wspomogą).
    generalnie jak na debiut, całkiem udany. powodzenia!
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Mnie w tym piwie zafacynował przedewszystkim rewelacyjny piękny owocowo-kwiatowy zapach. Ponadto uważam to piwo po prostu za smaczne

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Titus_Fox
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.10
      • 400

nic dodać, nic ująć - bardzo ciekawe jabłkowe nutki, przyjemna kwaskowość i fajne nagazowanie. Mnie to piwko podeszło niesamowicie, w całej swej prostocie - pyszne.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Erl Bräu, Erlkönig Extra Hell
        darekd
        Browar z miasteczka Geiselhöring w Dolnej Bawarii.

https://www.erl-braeu.de/

Eksportowy helles, 5,5% alk.

Aromat - słodowy z wyraźnym zbożowym ziarnem, po przelaniu minimalne owoce i odrobina chmielowej kwiatowości
        Piana - zdecydowanie wysoka, umiarkowanie...
        2025-01-21, 02:15
      • Prusak
        Wielka Brytania, Oxford, 121 Covered Market, The Market Tap by Tap Social
        Prusak
        Pub, a właściwie tap room w centrum Oksforodu, gdzie nie chciało się nam poszukiwać piwa w innych miejscach. Właściwie kanciapa z kilkoma stolikami w klimatycznym pasażu tagowym niedaleko głównego skrzyżowania miasta. Na kranach siedem piw z browaru patronackiego lokalu czyli Tap Social Movement....
        2024-08-29, 17:10
      • pebejot
        Jarosławiec, Bałtycka 14, Hotel & Browar Król Plaza
        pebejot
        Na północno-wschodnich rubieżach województwa zachodniopomorskiego, w znanej nadmorskiej miejscowości Jarosławiec, od niespełna roku działa nowy browar restauracyjny.
        Browar znajduje się w ekskluzywnym hotelu Król Plaza.
        Król Plaza to stale rozbudowywany zespół hoteli i apartamentów w...
        2023-06-03, 10:32
      • bastion
        Ukraina, Wozniesiensk, Odeska 26, Sokolivskie i Falcon.
        bastion
        Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
        Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.

Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...
        2022-02-01, 22:22
      • bastion
        Ukraina, Łuck, Winniczenka 4, Brovarnia Karabas Barabas.
        bastion
        Pierwszy browar restauracyjny w Łucku zaczął swoją działalność w 2013 roku. Mieści się przy jednej z głównych ulic w centrum i jest z niego bardzo blisko do browaru Zemana. Jest to projekt sfinansowany przez miejscowych ludzi będących na politycznym piedestale. Udział polityki i biznesu...
        2021-11-02, 20:55
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...