Wielkobronowicki browar, warka 11 - "Jabberwocky ale"

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marcin_wc
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
    Odnioslem wrazenie, ze On o Tobie. Ale nic to
    Pijany jesteś i tyle(może mi jeszcze powiesz, że w tym temacie też inne wrażenie odniosłeś).
    Ostatnia zmiana dokonana przez Marcin_wc; 2006-06-24, 00:57.

Comment

• naczelnik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
      Pijany jesteś i tyle...
      Oj grubo sie mylisz, mlodzianie
      Ostatnia zmiana dokonana przez naczelnik; 2006-06-24, 01:00.
      Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
      Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Jeszcze wczoraj ten temat miał trzy odpowiedzi.

Tu Dominika: Piwo było pyszne! Nie wiem czy to zabrzmi dla Ciebie jak komplement, ale gdyby Kuba mi nie powiedział nigdy bym się nie zorientowała, że domowe. Stawiałabym, że jakieś super ekstra zagramaniczne..... Stolica chyli czoła przed Krakowem.

Tu znowu Żą. Kiedy usłyszała, że oceniłem to piwo na forum, prawie wyrwała mi z ręki klawiaturę, żeby się dopisać. Jak Reytan ochroniłem forum przed wpisem nie na temat w przypadkowym wątku.

Comment

• Shlangbaum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2005.03
          • 5828

Ale mi się dostało Raz na jakiś czas piwa nie skwaszę i ludziom smakuje

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2736

Moje pierwsze Twoje piwo (wypite w całości a nie tylko degustowane).
            Zapach rewelacyjny, jak żą pisał, typowy Ale'owy. Intensywność mocna. Kolor karmelowo brązowy, bardzo mętne. 100W ledwie rozjaśnia go. Piana bardzo marna. Niewiele się zrobiło i opadło prawie od razu do resztek toto. Nasycenie bardzo ładne, trzyma się mocno do końca. Istota, smak: typowy Ale'owy, bardzo dobry, delikatny. Mocna goryczka dająca miłe uczucie w ustach po przełknięciu. Nutki drożdżowe prawie nie obecne. Suma sumarum: dobre piwo z bardzo fajną goryczką, zapachem, wysyceniem ale słabą pianą i zbyt słabym smakiem co powoduje lekkie uczucie wodnistości, brak troszkę treści było, mocy. Opakowanie "śmieszne", nawiązujęce do ojczyzny Ale, kolorowe co nie często bywa. Mnie klasycznie nie pasuje te 0,33l .
            Otrzymane n Gali Piw I Browarów Małopolskich.
            Dzięki Shlangi
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• MarcinKa
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2005.02
              • 2736

Wizualizacja:
              Attached Files
              To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• cielak
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 2890

Dostałem to piwko...nie wiem kiedy.
                kolor-ładny, bursztyn, lekko mętnawy
                piana-"na trzy palce" powoli opada
                zapach-owocowo-lekko drożdżowy, miły, a co najważniejsze nie kwaśny
                smak-mało wyrazisty(może długo stało w "piwniczce"), owocowo-drożdżowo-wodnisto-lekki

Pierwsze, no może drugie piwko od Szlangiego które nie jest kwaskowe (zarażone - jak by powiedział mój idol W.J.). Smakowało!
                zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

Przetwarzanie...
                X