Bardzo dobre piwo, choć zaraz po otwarciu i po pierwszym "niuchu" pomyślałem, że jest skwaśniałe... Ale nie było - było za to dosyć wytrawne w smaku, no i mocno goryczkowe. Piana na początku spora, opada do niewielkiej "kołderki". Nagazowanie w normie - przynajmniej nie wystrzeliło...
Browar Christofer, warka nr 16
Collapse
X
-
Kurka, a jak mi wystrzeliło to normalnie boję się otworzyć kolejne Chrisowe bro ... teraz już mam nauczkę, ze domowego nie otwiera się w pokoju , bo może zalać biurko, wykładzinę, przedpokój i wreszcie kafelki w łazience no i osobę trzymającą sprawcę zdarzenia.
Chris, chciałeś mojej oceny: Kwaśne, dużo goryczy i jak dla mnie zbyt kwaśne. Chcę otworzyć to drugie i zobaczyć jak bardzo będzie się różniło. Wtedy coś wiecej napiszę, o ile znowu nie stracę połowy piwa.
Comment
-
-
Byłem pełen obaw przed otwarciem tego piwa bo poprzednie od Chrisa wyszło w całości z butelki i nawet go nie polizałem.
Zacząłem od delikatnego podważenia kapselka, syknęło i nic się nie poderwało toteż dokończyłem otwierania i przelałem do szklanki. Od razu uformowała się bardzo ładna biała, drobno pęcheżykowa piana, która trzymała się do końca.
Opakowanie - biała flaszka 0.33 z czerwonym kapslem. Kolor herbaciany, brązowy.
Bąbelki w tym trunku występowały w naprawdę dużej ilości, aż szczypało w język.
W smaku nutki słodowe mieszały się z chmielowymi, których było jakby więcej i do tego delikatny posmak karmelu. Zero niepożądanych posmaków. Gdybym nie wiedział, że domowe można by mi wmówić wszystko.
Chętnie przyjmę jeszcze jedną flaszkę
Chris, zawsze używaj połowy glukozy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiByłem pełen obaw przed otwarciem tego piwa bo poprzednie od Chrisa wyszło w całości z butelki i nawet go nie polizałem.
Zacząłem od delikatnego podważenia kapselka, syknęło i nic się nie poderwało toteż dokończyłem otwierania i przelałem do szklanki. Od razu uformowała się bardzo ładna biała, drobno pęcheżykowa piana, która trzymała się do końca.
Opakowanie - biała flaszka 0.33 z czerwonym kapslem. Kolor herbaciany, brązowy.
Bąbelki w tym trunku występowały w naprawdę dużej ilości, aż szczypało w język.
W smaku nutki słodowe mieszały się z chmielowymi, których było jakby więcej i do tego delikatny posmak karmelu. Zero niepożądanych posmaków. Gdybym nie wiedział, że domowe można by mi wmówić wszystko.
Chętnie przyjmę jeszcze jedną flaszkę
Chris, zawsze używaj połowy glukozychickkiller :)
Comment
-
-
Lekkie syknięcie przy otwieraniu, nalewa się do kufla bez większych problemów - ale piana tworzy się dość wysoka i jest trwała.
Piwo jest prawie idealnie klarowne, w sympatycznym kolorze typowym dla jasnych piw domowych. Nasycenie CO2 akuratne.
W zapachu pojawiają się jakieś niesympatyczne "muntonsowate" nutki zatęchłej piwnicy - i to jedyny, drobny minus tego piwa.
Wytrawny smak lagera dolnej fermentacji, goryczka bardzo powoli pojawia się w gardle, ale trzyma długo po przełknięciu. Nie brak mu też słodowej treściwości - dzięki czemu czuć że to piwo domowe, a nie odfermentowana maksymalnie przemysłowa lura.
Piątka z małym minusem!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Zatem dziś otworzyłam tę drugą 16nastkę od Ciebie i muszę przyznać, że miło mnie zaskoczyło. Po otwarciu zaczęło uciekać, ale nie w takim tempie jak ostatnio .
Porównując smak do ostatniej próby: wyśmienity. Nie czuję ani odrobiny kwasu. Słodowy posmak. Goryczka subtelna (czyt.: tak jak lubię), zgodzę się z Jerzym: wyczuwalna chwilę po przełknięciu i zostająca w gardziołku. Jednocześnie wydaje mi się jakby było słodkie...
Zapach delikatny, nie czuję żadnej piwnicy
No i nawet próbując je" z klamerką na nosie "nie wyczułam słoności, co zauważam w wielu piwach degustowanych od czasu szkolenia z sensorem.
Naprawdę DOBRE piwo Chrisie.
Comment
-
-
Moj egzemplarz gazu ma w sam raz. Piana obfita i trwala. Kolor tresciwego pilsa, klarowne (po umiejetnym zlaniu znad osadu). W smaku dominuje goryczka. dosc wytrawne, orzezwiajace. Lekki "belgijski" posmak. W zapachu tez oprocz klasycznego pilsa lekkie estrowe nutki. Bardzo dobre piwo. Gdyby ktorys Frater tak smakowal kupowalbym go skrzynkamiPopieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment