Messer dzięki za piwo.
Całość informacji jakie posiadam o tym piwie :S-stout (warka nr 1 - gotowiec coopersa + ekstrakt 1.8 z BA) warzone w styczniu tego roku.
Konkretnie, piwo ciemno brązowe, lekko gazowane a co za tym idzie z małą pianką. Zapach bardzo fajny kawowo-miodowy-słodowy. Piwo bardzo treściwe do powolnego degustowania, a jest co degustować bo smaczne , balling początkowy ocenił bym na 16 ale równie dobrze może być odfermentowane do np. 6 co daje tę ogromną treściwość i raczej niski alkohol (~4%). Jak dla mnie mogło być więcej chmielu ale to moje skrzywione dużym chmielem zdanie. Ogólnie jak na piwo z puchy bardzo dobre, główne atuty to smak i zapach a ten drugi niełatwo dobry uzyskać.
Całość informacji jakie posiadam o tym piwie :S-stout (warka nr 1 - gotowiec coopersa + ekstrakt 1.8 z BA) warzone w styczniu tego roku.
Konkretnie, piwo ciemno brązowe, lekko gazowane a co za tym idzie z małą pianką. Zapach bardzo fajny kawowo-miodowy-słodowy. Piwo bardzo treściwe do powolnego degustowania, a jest co degustować bo smaczne , balling początkowy ocenił bym na 16 ale równie dobrze może być odfermentowane do np. 6 co daje tę ogromną treściwość i raczej niski alkohol (~4%). Jak dla mnie mogło być więcej chmielu ale to moje skrzywione dużym chmielem zdanie. Ogólnie jak na piwo z puchy bardzo dobre, główne atuty to smak i zapach a ten drugi niełatwo dobry uzyskać.