Z tego co wyczytałem warzył sam Ahumba bez dwóch nestorów. Skład piwa - konkursowy z ciekawą historią pochodzenia surowców
.
Konkretniej: butelka 0,33 biała ryflowana po mineralce
, kapselek czerwony.
Piwo o kolorze średniej mocy cherbaty - ładne, lekko mętne gdyż po otwarciu drożdże ruszyły z dna jak szlone. Piana dorodna, dość drobna utrzymująca się długo za sprawą dobrego nagazowania. Smak niezły z fajną goryczka.
Było by to całkiem fajne piwo, ale ma jedną drobną wadę -zapach niestety nie pozwala dać mu piątki zalatuje jakąś przykisłą szmatą, ale nie przeszkodziło mi to wcale wypić do końca .
Pochodzenie tego "aromatu" może dolne drożdże albo kiepski słód, nie błąd piwowara.
Nie mam pojęcia czy to piwo było górne czy dolne ale to przecież nie szkodzi
.
Dziękuję za możliwość spróbowania.

Konkretniej: butelka 0,33 biała ryflowana po mineralce

Piwo o kolorze średniej mocy cherbaty - ładne, lekko mętne gdyż po otwarciu drożdże ruszyły z dna jak szlone. Piana dorodna, dość drobna utrzymująca się długo za sprawą dobrego nagazowania. Smak niezły z fajną goryczka.
Było by to całkiem fajne piwo, ale ma jedną drobną wadę -zapach niestety nie pozwala dać mu piątki zalatuje jakąś przykisłą szmatą, ale nie przeszkodziło mi to wcale wypić do końca .
Pochodzenie tego "aromatu" może dolne drożdże albo kiepski słód, nie błąd piwowara.
Nie mam pojęcia czy to piwo było górne czy dolne ale to przecież nie szkodzi

Dziękuję za możliwość spróbowania.
Comment