Z tego co wyczytałem warzył sam Ahumba bez dwóch nestorów. Skład piwa - konkursowy z ciekawą historią pochodzenia surowców .
Konkretniej: butelka 0,33 biała ryflowana po mineralce , kapselek czerwony.
Piwo o kolorze średniej mocy cherbaty - ładne, lekko mętne gdyż po otwarciu drożdże ruszyły z dna jak szlone. Piana dorodna, dość drobna utrzymująca się długo za sprawą dobrego nagazowania. Smak niezły z fajną goryczka.
Było by to całkiem fajne piwo, ale ma jedną drobną wadę -zapach niestety nie pozwala dać mu piątki zalatuje jakąś przykisłą szmatą, ale nie przeszkodziło mi to wcale wypić do końca .
Pochodzenie tego "aromatu" może dolne drożdże albo kiepski słód, nie błąd piwowara.
Nie mam pojęcia czy to piwo było górne czy dolne ale to przecież nie szkodzi .
Dziękuję za możliwość spróbowania.
Konkretniej: butelka 0,33 biała ryflowana po mineralce , kapselek czerwony.
Piwo o kolorze średniej mocy cherbaty - ładne, lekko mętne gdyż po otwarciu drożdże ruszyły z dna jak szlone. Piana dorodna, dość drobna utrzymująca się długo za sprawą dobrego nagazowania. Smak niezły z fajną goryczka.
Było by to całkiem fajne piwo, ale ma jedną drobną wadę -zapach niestety nie pozwala dać mu piątki zalatuje jakąś przykisłą szmatą, ale nie przeszkodziło mi to wcale wypić do końca .
Pochodzenie tego "aromatu" może dolne drożdże albo kiepski słód, nie błąd piwowara.
Nie mam pojęcia czy to piwo było górne czy dolne ale to przecież nie szkodzi .
Dziękuję za możliwość spróbowania.
Comment