Piwo, które zajęło 3 miejsce w IV Konkursie Piw Domowych w Żywcu.
Kolor cytrynowo złoty. Piana równa, średniopęcherzykowa. Z początku tworzy OLBRZYMIĄ czapę, że aż trudno do szklanki piwo przelać. Do końca pozostaje w postaci kożuszka. W smaku dominuje baban. Goździk raczej tylko zaznaczony, bardzo w tle (rozumiem, że piwo fermentowane było bliżej 22*). Goryczka wyczuwalna ale nie wiem czy od chmielu, czy to może raczej cierpkość od jęczmiennej łuski. W zapachu wyraźny banan. Etykieta profesjonalna z drukarni. Na niej pieczątkami wybite wszystkie dane o piwie. Można pozazdrościć
Jedynym minusem piwa jest według mnie zbytnia cierpkość/goryczka.
Ale i tak oceniam je na 4.5
Dzieki Rafał
Kolor cytrynowo złoty. Piana równa, średniopęcherzykowa. Z początku tworzy OLBRZYMIĄ czapę, że aż trudno do szklanki piwo przelać. Do końca pozostaje w postaci kożuszka. W smaku dominuje baban. Goździk raczej tylko zaznaczony, bardzo w tle (rozumiem, że piwo fermentowane było bliżej 22*). Goryczka wyczuwalna ale nie wiem czy od chmielu, czy to może raczej cierpkość od jęczmiennej łuski. W zapachu wyraźny banan. Etykieta profesjonalna z drukarni. Na niej pieczątkami wybite wszystkie dane o piwie. Można pozazdrościć
Jedynym minusem piwa jest według mnie zbytnia cierpkość/goryczka.
Ale i tak oceniam je na 4.5
Dzieki Rafał
Comment