Kwaskowata pszeniczka. Bardzo orzeźwiające - świetnie współgra ze smakiem dobre nasycenie. W tle drożdżyki.
Pięknie mętne. Piana grubobąbelkowe, po paru minutach znika zostawiając obrączkę.
Zapach kwiatów polnych i cytryn.
Bardzo smaczne - nie, Łysa?
Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
Ekipa kontraktowego Ritterguts Gose wyszła w warzeniu poza Gose i w saksońskim browarze Reichenbrand odtworzyli recepturę z Turyngii.
Lichtenhainer to stary górnofermentacyjny styl, który podobnie jak Grodzisz jest nieco wędzone i podobnie jak Berliner Weisse do brzeczki dodano bakterie...
Comment