Górnośląski Browar Grossfeld na Bytomiu, Barażowe Lekko Ciemne #3

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Górnośląski Browar Grossfeld na Bytomiu, Barażowe Lekko Ciemne #3

Kolor ciemny kasztanowy. Pod światło było wiśniowe. Piany właściwie brak, po chwili narósł jedynie cieniutki dywanik. Zapach delikatny, suszone owoce i chmiel. W smaku również pojawiają się te owocowe nutki oraz mocna chmielowa goryczka. Posmak goryczkowy, mocny. Wiem, że to 11, ale czuć jak by była to 12,5 – 13. Bardzo pełne. Smakowo pod pewnymi względami kojarzyło mi się ze Smoczą Głową czy Krakowiakiem. I muszę przyznać, że smakowo nie dawało za wygraną. Wysycenie troszkę mogło by być mocniejsze, ale nie było złe. Opakowanie robocze, jak widać.
    Bardzo mi smakowało, wyjątkowo dobrze skomponowane i moc goryczki taka jak lubię.
    Piwo wymienione z kiszotem na zlocie w Zwierzyńcu, dzięki .
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• adam16
    Górnośląski Browar Domowy Grossfeld na Bytomiu; Vampirek Ciemny, 11 blg
    adam16
    Pierwsze piwo od Kiszota
    Podchodziłem do tego piwa z pewną taką nieśmiałością .
    Piana genialna, beżowawa, gęsta i drobnoziarnista. Może nie za trwała ale wianuszek do samego końca zostawia.
    Ciemne wpadające w czerwień – podoba mi się.
    Gazu w sam raz....
    2006-01-05, 20:34
  • dadek
    Austria, Wiedeń, Absberggasse 27, Bräuhaus Ten. Fifty.
    dadek
    30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
    Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
    2024-05-23, 23:56
  • slawekkazek
    Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952
    slawekkazek
    Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
    2023-06-14, 18:48
  • Javox
    Żywiec, Leżajsk Pełne
    Javox
    Leżajsk Pełne odrodziło się w Żywcu

Zawartość alko 5.2%

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
    Lacing - nie za dużo.
    Gaz - średni.
    Barwa - jasne złoto.
    Aromat - owoce lagerowe i nuta żołędziowa.
    Smak - lekko słodkawe,...
    2025-02-20, 00:25
  • ART
    Opole, Krakowska 32, Klubokawiarnia OPO
    ART
    Mają kilka nieobrandowanych kranów z piwami o nazwach IPA, Lager, itp.

Bierzesz taką IPKę i pytasz się z jakiego to browaru. Dowiadujesz się że z Profesji Mówisz że browaru już trochę nie ma... No i otrzymujesz w rewanżu głęboki wzdech zdziwienia przy gorączkowym sprawdzaniu...
    2025-02-19, 19:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...