Piwowarnia Prezesa, Prądnickie Jasne, warka XLVI

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Piwowarnia Prezesa, Prądnickie Jasne, warka XLVI

Kolor taki jakby miodowy, dość ciemny. W mocnym świetle lekko pomarańczowy. Ładny i nietypowy. Piwo całkiem klarowne, mętność bardzo niewielka. Piany niestety prawie brak. Tylko malutki kożuszek a później już resztki, ale do końca. Zapach bardzo ładny, mocny i zachęcający. Intensywnie górnofermentacyjno owocowy, wzorowy. Smak to mieszanka typowych dla górnej fermentacji nut suszonych owoców, leciutkiej domowej nuty i na koniec zdecydowanego i mocnego chmielu i goryczki od niego. Posmak goryczkowy. Ciekawe piwo o dwóch twarzach. Wysycenie bardzo, bardzo mocne, nawet chyba już za mocne. Opakowanie robocze, klasyka. Podsumowując określę to piwo jako dobre, zdecydowane i nie dla ludzi, którzy lubią łagodność.
    Dzięki e-prezesie .
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• Raciborz
    Labska Stezka rowerowa w Czechach i browary przy niej
    Raciborz
    No to relacja z naszego wyjazdu. cel to Łabska ścieżka rowerowa a konkretnie jej odcinek na terytorium Czech . Na początek trochę statystyk. Na starcie nie stawiły się dwie osoby, jedna nie dostała zgody lekarza a jako że miały jechać na tandemie to automatycznie druga odpadła . Więc...
    2019-08-29, 12:05
  • cielak
    Plebejska piwowarnia domowa Prezesa, Coopers Stout
    cielak
    Piwko od E-Prezesa, warzone 5.09.2004, rozlewane 14.09.2004, a ja dostałem gdzieś we wrześniu właśnie.
    kolor- smoła, czarne jak węgiel
    piana- mała, lecz w postaci obrączki istnieje do końca
    CO2- strasznie ciężko wyczuć,nie ma, ale myślę że trafiłem na wybrakowana...
    2004-12-28, 23:35
  • Shlangbaum
    Prądnicka Piwowarnia Prezesa - warka #XXXVII - Brown Ale
    Shlangbaum
    Kolejne brown ale uwarzone przez e-prezesa. Poprzednia warka XXXVI to również było brown ale.

Piwo ciemnobrązowe jak w nazwie. Piana beżowa drobnopęcherzykowa i szybko opada do dywanika. Często zakręcałem szklanką celem poczucia zapachu więc i dywanik się z tego powodu utrzymywał...
    2006-05-22, 20:27
  • Petitpierre
    Funky Fluid, Game Over Invasion
    Petitpierre
    DNIPA 18 ekstraktu, 8vol, tylko dwa chmiele. Plusy tego piwa (poza ceną w Lidl'u)-ładny winogronowy zapach na wejściu, poza tym jest passiflora, rozmaryn, wanilia, sok z pomarańczy, nuta dolna trochę jałowcowej żywicy i kosaćca, w sumie las, w tym przypadku, las deszczowy. W smaku niestety bardzo...
    2025-01-18, 09:30
  • ART
    Alebrowar, Saint no more 2024
    ART
    Nabyłem nie zauważając dopisku pod nazwą stylu black ipa.

dopiskiem bylo

with palo santo

być może uznałem że to miała być osoba pozująca za tego miłego mikołajaja na etce.

5,8 alc 14 blg

Aromat słodkiego...
    2024-12-26, 22:33
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...