okazuje się, że w Krakowie warzą dobre piwa. Nowy kolega dał mi cichaczem na spróbowanie ale warte jest opisania na forum.
Skrywający się na naszym forum LajboCK - mescalero - ma za sobą już 9 warek. Mnie obdarzył pszenicą, która jak sądzę pochodzi z zestawu z Browamatora.
Piwo Jest bardzo klarowne i ma ładną złotą barwę. Piana jest równiótko perlista i trwała, sprowadza się następnie do kożuszka. Nagazowanie znaczne i trzyma się do końca. W smaku równowaga między bananem a goździkiem. Oba składowe wyraźnie wyczuwalne. W zapachu górę bierze banan.
Piwo wypiłem z niesamowitą przyjemnością. Bardzo udane. Jak mniemam były użyte suche drożdże, co burzy mój mit, że na suchych drożdżach pszeniczniaki nie wychodzą za bardzo pszeniczne
Dzięki Michale
Skrywający się na naszym forum LajboCK - mescalero - ma za sobą już 9 warek. Mnie obdarzył pszenicą, która jak sądzę pochodzi z zestawu z Browamatora.
Piwo Jest bardzo klarowne i ma ładną złotą barwę. Piana jest równiótko perlista i trwała, sprowadza się następnie do kożuszka. Nagazowanie znaczne i trzyma się do końca. W smaku równowaga między bananem a goździkiem. Oba składowe wyraźnie wyczuwalne. W zapachu górę bierze banan.
Piwo wypiłem z niesamowitą przyjemnością. Bardzo udane. Jak mniemam były użyte suche drożdże, co burzy mój mit, że na suchych drożdżach pszeniczniaki nie wychodzą za bardzo pszeniczne
Dzięki Michale