Dzięki Jerzy za butelczynę portera - zacne to piwo charakteryzuje się niebywale gęstą i obfitą pianą, dosłownie można ją było krajać nożem. Kolor to głęboka czerń, nieprześwitująca nawet przy podstawieniu szklanki pod światło. Trudno mi opisać smak tego piwa - to było coś jakby picie płynnych wiśni w czekoladzie, z lekką paloną nutą, która zostawała na samym końcu. Bardzo dobre piwo do sączenia pomału w zimowy wieczór - jak już będę miał kominek, to zamówię u Jerzego jedną skrzynkę tego portera na zimę. ;-)
Mikrobrowar Piwoholiczny Jerzego, warka nr 19, Porter
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Jak wnioskuję po dacie warzenia piwo swoje przeleżało (wystało) i można nim uraczyć podniebienie.
Przy wlewaniu do szklanicy najlepiej mieć drugą w pogotowiu gdyż piana przerasta oczekiwania. Jest gęsta, mocna i dotrwała do samego końca degustacji.
Z pianą kontrastuje wspaniały...-
Channel: Piwa z browarów domowych
-
-
Browar z Dallas w Teksasie.
Piwo opisane jako "A fine polish Lager"
5% alk.
Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka
Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...-
Channel: USA
2025-02-05, 02:24 -
-
Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
Z głównego dworca kolejowego jest stąd...-
Channel: Rumunia
2023-12-20, 22:22 -
-
Hm, miałem zamiar dokładnie opisać to piwo, ale po degustacji przeszła mi na to ochota, Ale żeby nie poprzestać na stwierdzeniu, że piwo jest "takie sobie", dwa słowa o nim. W zapachu, jeśli wziąć pod uwagę deklarowany styl, nędza. Raczej przypomina jakiegoś milk stouta niż...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Special bitter z podserii sentymentalnej "Back in style" czyli powrotów do zapomnianych i niemodnych stylów.
5% alk, East Kent Golding
Miedziane. Ciut siarki na początek, słodowość w nosie, w ustach też sporo goryczki. Słodowość fajna lekko podpalane, miękkie...-
Channel: Piwo - konkretnie
wczoraj, 23:38 -
- Loading...
- Koniec listy.