Czterej z Portierni i Pils - Wolna Droga (#66)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

Czterej z Portierni i Pils - Wolna Droga (#66)

Z naklejonej w romb etykiety (otwarty semafor): piwo jasne 13°, warka z 16.12.2006 r.

Z badań organoleptycznych: rzeczywiście jasne, taka leciutko przyrumieniona słomka. Klarowne.
    Piana obfita i trwała.
    Nasycenie wysokie, lecz bąbelki CO2 nie szaleją, tylko leniwie unoszą się do góry - ideał.
    Zapach początkowo wyłącznie drożdżowy, z czasem przechodzi w słodowy z nutkami kwiatowymi.
    Smak jak poezja, delikatny, słodowo-chmielowy, goryczka od chmielu bardzo leciutka.
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Related Topics

Collapse

• darekd
    Czterej z Portierni i Pils, Rauchweizenbock
    darekd
    Pszeniczny koźlak wędzony z tego legendarnego, kultowego browaru. Uwarzony jesienią 2020 r.

16% ekstr.
    6,7% alk.

Aromat - banany, gożdziki, lekka wędzoność, delikatne cytrusy
    Piana - umiarkowana, dość trwała
    Barwa - brązowo-bursztynowo-brunatna,...
    2021-02-12, 22:54
  • Serokomlak
    Islandia, Siglufjörður, Vetrarbraut 8-10, Segull 67 Brewery
    Serokomlak
    Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m.
    ...
    2024-10-06, 01:35
  • RomaNzRumunii
    Vienna lager bardzo wolną fermentacja
    RomaNzRumunii
    Witam wszystkich serdecznie, mój drugi brewkit, jak w tytule Vienna lager z Gozdawy, do tego pucha słodu zamiast cukru(za radami kolegów z forum) no i trochę się zamuliłem i dodałem 1 kg glukozy (nie wiem czy nie przesadziłem). Drożdże z zestawu, według producenta fermentują nawet w 14...
    2022-01-25, 16:05
  • pebejot
    Chojnice, Droga do Igieł 1, Browar Gościniec
    pebejot
    Chojnice to duży węzeł kolejowy, gdzie zbiegają się linie kolejowe z sześciu kierunków, co ciekawe żadna z nich nie jest zelektryfikowana.
    W połowie roku miasto znalazło się na piwnej mapie Polski. Działalność rozpoczął browar restauracyjny Gościniec.

Browar mieści...
    2021-11-25, 11:52
  • MarcinKa
    Czterej z Portierni i Pils, Coffee Stout #227b
    MarcinKa
    Piwo wymienione z Marusią na zlocie w Osiecznej. Butelka 0,5l. Moc? ekstrakt 12. Kolor czarny, nieprzejrzysty. Pod silne światło maleńkie fioletowe refleksiki. Piana średnia, kawowo-brązowa, drobniutka i trwała. Bardzo ładna. Zapach wyraźnie zdominowany przez kawę. Poza tym ciemne słody i...
    2016-06-15, 22:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...